Miletić: 119. brigada HV-a na ponos i čast Pule i Istre

Ribe su nepresušna inspiracija (D. MEMEDOVIĆ)
Ribe su nepresušna inspiracija (D. MEMEDOVIĆ)

U povodu 26. obljetnice osnutka 119. brigade Hrvatske vojske u četvrtak je pulski gradonačelnik Boris Miletić poručio da je i nakon toliko godina ta brigada na ponos i čast Puli i Istri te istaknuo kako su njezinih više od 6.500 pripadnika znali očuvati mir, sigurnost i imovinu građana.

"Ratovi u sebi nose ružne i teške situacije, no svi građani trebaju biti ponosni na djelovanje 119. brigade. Iza njihova djelovanja nije ostalo nikakvih mrlja", rekao je Miletić na prijemu upriličenom za vodstvo brigade.

Dodao je kako je Istra, premda nije izravno bila zahvaćena ratom, znala prihvatiti sve koji su u nju stigli, te naposljetku tu našli svoj novi dom i zaposlenje.

Posljednji zapovjednik 119. brigade Roberto Fabris izrazio je zadovoljstvo pripadanjem brigadi koja je "sav svoj posao odradila vrhunski".

"Imali smo tri zadaće i to očuvanje mira, držanje crte razgraničenja na bojišnici te oslobađanje okupiranih područja. Ponosni smo i na sudjelovanje u Oluji bez ijednoga poginulog čovjeka, iako smo ih u ratu izgubili sedmero", rekao je Fabris.

Nakon prijema su položeni su vijenci na spomen-obilježja na Gradskom groblju u Puli te u Parku cara Franje Josipa. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter