Milekic i Damjanac: Nesuglasice postoje, ali raskola nema

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je predsjednik Opcinskog vijeca Fažane Damjan Milekic (SDP) odstupio iz proširenog kolegija opcinske nacelnice Ade Damjanac (SDP), obznanivši to vijecnicima na protekloj sjednici vijeca, oboje tvrde da, unatoc nesuglasicama, raskola u fažanskom SDP-u nema.

Nezadovoljstvo lošom komunikacijom u fažanskoj vlasti, odnosno stranci, iskazao je, naime, na konferenciji za novinare Ivan Marceta, predsjednik kluba IDS-ovih vijecnika, najbrojnije oporbene stranke u vijecu.

Raskol u SDP-u ne postoji. No, nisam više clan kolegija, a nacelnicu sam pismeno obavijestio da cu dolaziti samo kad se raspravlja o pripremi sjednica Opcinskog vijeca.

Na druge sastanke necu dolaziti jer sam nezadovoljan radom tog tijela. Na sastancima kolegija, koji se održavaju svakog ponedjeljka raspravlja se o bitnim opcinskim odlukama i one se trebaju poštivati, navodi Milekic.

Na naše pitanje o kojim se konkretno problemima radi, odgovorio je da se, primjerice odluka o uklanjanju životinja iz Fažane ne provodi u potpunosti jer je pojedinci osporavaju, no nije želio reci o kome se radi.

Opcinski SDP je cvrst i stabilan, a ocjena Ivana Marcete da nešto ne štima je paušalna, kaže Damjanac. No, ipak dodaje da je bila iznenadena Milekicevim istupom na sjednici Vijeca jer je u protekle tri godine redovito dolazio na sastanke kolegija i bio je upoznat sa svim raspravama.



S neslaganjem s odlukom o držanju životinja Milekic ju je upoznao i u svom dopisu prije sjednice vijeca, kaže Damjanac, a ta se odluka provodi vec više godina, kaže ona.

- Vodimo borbu s vlasnicima životinja i vecinu smo uspjeli maknuti. No, ako netko ne poštuje odluku, ne možemo životinje ukloniti bagerom. Svima koji se ne pridržavaju tih propisa, prema Pravilniku o držanju životinja, komunalni redar poceo je slati kazne. Ako se zbog te odluke Milekic uvrijedio, to je neozbiljno.

Navela je da ce s Milekicem još razgovarati o istupanju iz kolegija i da se suradnja bez obzira na to nastavlja.

Marcetin pak prijedlog odluke, predan Opcini u travnju, da se Fažana ukljuci u LAG južne Istre, Milekic nije uvrstio u dnevni red za glasanje jer nije dobio prijedlog na vrijeme, a o njemu je saznao od Marcete tek dva dana prije sjednice vijeca, rekao je.

Stoga su vijecnici o LAG-u dobili informaciju na prezentaciji bez glasanja, a o ukljucivanju Fažane glasat ce se na jednoj od sljedecih sjednica vijeca, kaže Milekic. Damjanac nam je pak potvrdila Marcetine rijeci da je dokument dva mjeseca bio kod procelnice Stipancic pa ce o ukljucivanju Fažane u LAG vijecnici odlucivati naknadno. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter