Milat: Pulu treba brendirati

Frane Milat u pratnji Selme Ibrišagić i Daria Blaškovića (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)
Frane Milat u pratnji Selme Ibrišagić i Daria Blaškovića (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

Frane Milat, nositelj liste Istarskog socijaldemokratskog foruma za Gradsko vijeće Pule, u pratnji kandidata za zamjenike gradonačelnika Selme Ibrišagić i Darija Blaškovića, predstavio je programske smjernice. Naveo je tako da u Puli treba mijenjati dosta stvari, ali će temelj njihovog rada biti uvijek odgovornost i to na svim razinama.

Tako će, rekao je, promijeniti koncept rada prema kojem su Grad i javna poduzeća previše ovisna o proračunu i zalagat će se za zapošljavanje i samozapošljavanje na način da će sve dostupne resurse staviti u funkciju mladih poduzetnika.

- Ideja je da se gradski prostori daju na korištenje na određeno vrijeme mladim poduzetnicima, a pokrenut ćemo i startup inkubator te nećemo podizati najamnine za gradske prostore, već ćemo ih i smanjivati urednim platišama u svrhu razvoja djelatnosti i porasta broja zaposlenih, istaknuo je Milat.

Povećat će i porodiljne naknade, subvencionirati cijepljenje djece izvan utvrđenog programa HZZO-a, mijenjati sliku grada uređenjem zapuštenih površina, kao i stavljanjem svih gradskih prostora u funkciju sa svrhom brendiranja grada.

- Namjeravamo gradske prostore, putem natječaja, ciljano otvarati s točno definiranom svrhom i namjenom i upravo time bi započeli s brendiranjem grada. Povećali bi i ovlasti mjesnim odborima, radit ćemo na proširenju rive jer nismo zadovoljni ovim projektom "vraćanja Pule moru", te na transparentnim osnovama definirati status kupališta Stoja i Valkane.

Osobama s posebnim potrebama treba omogućiti pristup ustanovama, a u Gradu bi organizirali jedinstveni ured gdje bi građani na jednom mjestu rješavali sva pitanja iz domene Grada i gradskih poduzeća, naglasio je Milat.

Na listi su još i Marko Cinkopan, Ljupko Blažević, Igor Buršić, Nela Medica, Nikola Verzon, Sanel Macan, Dario Pleše, Vladimir Pustijanac, Antoneta Rebac, Ivana Kuzma, Mirjana Zekić, Marko Todorović, Igor Čapara, Davor Lalić, Tanja Bičić Ganić, Ivana Vuković, Arian Šehu, Alen Malagić, Naser Punušković, Divna Šokec, Mladen Skitarelić i Jasmina Ganić. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter