Milat: Kružni tok je primjer neodgovornosti vlasti

Frane Milat (M. ANGELINI)
Frane Milat (M. ANGELINI)

"Ova ledina, odnosno gradilište koje je bilo otvoreno svega nekoliko dana, tipičan je primjer bahatosti, nevjerodostojnosti i neodgovornosti aktualne gradske vlasti prema prostoru", kazao je na konferenciji za novinare na gradilištu kružnog toka u Šijani kandidat ISDF-a za pulskog gradonačelnika Frane Milat. Smatra da je gradskim ocima bilo važno pokrenuti nešto pred lokalne izbore da bi imali o čemu pričati.

- Pokazuju nebrigu prema građanima jer još uvijek ne žele reći zbog čega je gradilište u Šijani već tjednima neaktivno. Ovaj u početku megalomanski projekt kružnog toka na dva nivoa sveli su na sadašnji planirani, koji podržavam, ali su u tom smanjivanju projekta zagorčali život i sebi i građanima. Vrlo je neodgovorno započeti s nečim pred samu turističku sezonu da bi zaradili koji glas. Zar misle da njihova vjerodostojnost nema nikakvog roka trajanja pa traže još jednu šansu, upitao se Milat.

Kazao je i da se veliki dio njegovog izbornog programa odnosi na javne površine. Smatra da ih treba sadržajno obogatiti i urediti da bi građani tu mogli kvalitetno koristiti slobodno vrijeme.

Istaknuo je da se relativno jeftinim zahvatima može dobiti puno više parkirnih mjesta u gradu i time smanjiti prometnu opterećenost centra. Osvrnuo se na projekt "Pula podzemni grad", kazavši da se o njemu prestalo pričati. Smatra da se on može realizirati bez proračunskih sredstava, a Puli bi zauzvrat donio novu kvalitetu u turističkom i kulturnom smislu.

"Ovom gradu nije potrebno vratiti se samo moru, što se sada čini uređenjem rive, već je potrebno vraćanje centru, gdje treba zadržati ljude, unijeti sadržaje pravilnim gospodarenjem prostora, što ova gradska vlast ne radi. Natječaji moraju biti specifični i točno odrediti što se u određenom prostoru želi napraviti. Tako bi trebalo brendirati grad. Promjenom politike se može promijeniti i njegova slika te mu vratiti stari sjaj, smatra Milat.

Obznanio je da je na tržnici u subotu skupio 899 potpisa podrške za svoju kandidaturu. (B. ŽIŽOVIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter