Milanoviću bi bilo žao da Holy ode iz SDP-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Moram se malo detaljnije upoznati s tom problematikom. Ne vidim razloga da Mirela izađe iz SDP-a i bilo bi mi jako žao da se to dogodi. Razgovarat ću s njom po stoti put jer sam sto puta s njom već i razgovarao, ustvrdio je premijer Zoran Milanović komentirajući najavu bivše ministrice zaštite okoliša i SDP-ove zastupnice Mirele Holy da će izaći iz stranke ako se ne usvoji njen amandman o osnivanju nacionalne parkovne agencije.

Premijer Milanović, koji se zajedno s ministrima Mihaelom Zmajlovićem, Rajkom Ostojićem, Mirandom Mrsićem i Zoranom Matićem jučer pridružio ekološkoj akciji čišćenja okoliša u zagrebačkim kvartovima, komentirao je i nezadovoljstvo koalicijskih partnera rezultatima izbora za europarlament, ističući kako on s time nema problema. Mirela Holy, koja je sudjelovala u akciji čišćenja na Jarunu ovdje se, kako je rečeno, nije pojavila zbog drugih obveza, a ne da bi izbjegla susret s premijerom i stranačkim kolegama.

- S gospođom Pusić razgovaram svaki dan, kao i s Mirelom Holy. Nemam problem s koalicijskim partnerima. Izbori će biti i za godinu dana, i tada ćemo, kao i sada, ići po pobjedu, poručio je Milanović. Očekivanja od SDP-a su velika, ali je on ipak u ovako malom odazivu dobio pet mandata kao druga najjača stranka, ustvrdio je premijer, te dodao kako je SDP "bio dobar kad je drugima osiguravao da u Saboru imaju klubove zastupnika koje sami nikad ne bi ostvarili". Rezultati ovih izbora, uvjeren je Milanović, neće se preslikati na lokalnim izborima.

Upitan za komentar nezadovoljstva gospodarskih komora SAD-a i više europskih država sporom hrvatskom birokracijom, premijer je kazao kako njegova vlada uspijeva baš u poboljšanju ulagačke klime.

- Meni je u interesu da to funkcionira. No kad rušimo barijere i uvodimo reda, kad zahtijevamo da se plati porez, kad imate sustav fiskalizacije u kojem se zna sudbina svakog računa, to nekim ljudima smeta. Netko to doživljava kao porezni teror, a ja kao red i zakon. (LJ. BRATONJA MARTINOVIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter