Milanović: Uvjeren sam, iduća će godina biti bolja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premijer Zoran Milanović poručio je s današnje sjednice Vlade da neće biti ukinute vukovarska i kninska bolnica.

Milanović je na posljednjoj Vladinoj sjednici u ovoj godini opovrgnuo napise u medijima da će, u sklopu Vladinog plana objedinjavanja bolnica, doći do ukidanja vukovarske i kninske bolnice.

- Treba reći da sustav bolnica u Hrvatskoj ne funkcionira kako treba, ali vukovarska i kninska bolnica su bolnice od posebnog statusa i pijeteta i neće biti dirane u svom pravnom statusu, a kamoli ukidane kao bolnice, naglasio je premijer.

Dodao je da će doći do objedinjavanja pojedinih bolnica, što je već krenulo, zato što "sadašnju situaciju više ne možemo financijski izdržati, a ni usluga nije kvalitetna".

- Analize se rade i sve ide za time da se kvaliteta usluge zadrži ili povisi, olakša upravljanje i određene funkcije objedine, rekao je.

"To znači da ni jedna sredina neće ostati bez bolnice koju trenutačno ima, jedino će možda ta bolnica ostati bez ploče koja je trenutno na njoj", dodao je Milanović i ponovio da vukovarska i kninska bolnica iz povijesnih razloga, zbog Domovinskog rata, "u svakom slučaju" zadržavaju svoj status.

Milanović je na početku sjednice također ocijenio da će 2014. godina biti teška, ali bolja od ove. "Iduća godina bit će manje teška, ali će i dalje biti teško. No, s punim uvjerenjem kažem da će biti bolja nego ova godina", rekao je Milanović. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter