Milanovic: U Sabor samo radi raspuštanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sabor se pretvorio u mjesto netolerancije i verbalnog nasilja. Ne okrecemo leda Hrvatskoj, ali u degradaciji središnje institucije hrvatske države više necemo sudjelovati - ustvrdio je šef SDP-a Zoran Milanovic u subotu u Karlovcu, gdje je upriliceno predstavljanje dijela programa Kukuriku koalicije vezanog za poglavlje znanosti i obrazovanja

Milanovic je dodao da ce se oporbeni zastupnici u saborske klupe vratiti samo za donošenje kljucnih odluka, poput one o privremenom financiranju te najvažnije - odluke o raspuštanju Sabora. Slicno misli i Vesna Pusic, koja kaže da bi Predsjedništvo Sabora trebalo definirati nekoliko najnužnijih odluka prije raspuštanja.

- Sve ovo vodenje kampanje u sabornici i oko nje treba prestati - kazala je Pusic, koja na novinarski upit nije htjela procjenjivati je li isprika Vladimira Šeksa bila iskrena ili ne.

- Bolje je da se ispricao nego da nije, ali da je HDZ imao vecinu, isprika bi vjerojatno bila nešto manje entuzijasticna - rekla je Pusic.

Zanimljivo je da je medu 1.500 posjetitelja karlovacke sportske dvorane bio i Ivan Pernar, organizator Facebook prosvjeda, koji je nešto ranije u Karlovcu predstavio program svojeg Saveza za promjene.

- Pricate o potrebi financijske neovisnosti Hrvatske. No HNB danas radi kao mjenjacnica, a zemlja se nalazi u istoj situaciji kao Argentina prije sloma - rekao je u dijelu rezerviranom za pitanja iz publike Pernar.

Milanovic je odvratio da je situacija u Hrvatskoj zabrinjavajuca, ali nije dramaticna, niti se može usporedivati s argentinskom. (D. KUNDIC)


Podijeli: Facebook Twiter