Milanović: U ponedjeljak sjednica o samoraspuštanju sabora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Lider oporbe i predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je da je bio kod predsjednika Hrvatskog sabora te je dogovoreno da će u ponedjeljak u 12 sati biti saborska sjednica na kojoj će se definitivno donijeti odluka o samoraspuštanju Sabora.

"Bio sam na razgovoru s predsjednikom Sabora i dogovoreno je, rekao je tako, a ja sam rekao da ću to reći medijima, da se u ponedjeljak u 12 sati obavijesti zastupnike da će biti sjednica Sabora na kojoj će se definitivno donijeti ova odluka, jer za to postoje predlagatelji, iako je to bilo moguće i danas, jer su predlagatelji u dovoljnom broju ovdje. On to nije htio. On odlučuje, nadam se da iza toga nema nikakvih skrivenih namjera", rekao je Milanović novinarima u Saboru.

Odluka o raspuštanju, kaže, stupila bi na snagu 15. srpnja.

Kazao je i da ne zna kako bi protumačio izjavu šefa HDZ-a Tomislava Karamarka nakon što je izišao iz Ureda Predsjednice, a koji najavljuje da će nastaviti razgovore i usprkos tome što postoje potpisi za raspuštanje Sabora. "Ne znam kako da protumačim tu izjavu, nadam se zbunjenošću", poručio je. (H)


Podijeli: Facebook Twiter