Milanović u Mostaru pozvao na smirivanje stanja u BiH

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović u nedjelju je u Mostaru, nakon obilaska oštećenih zgrada u nedavnim prosvjedima, izjavio kako je doputovao u BiH dati potporu smirivanju stanja u toj zemlji.

"Ovo (prosvjedi) se ne bi dogodilo da je Bosna i Hercegovina imala jasnu koherentnu politiku o tomu što želi", rekao je Milanović. Po njegovim riječima, BiH treba što je prije moguće dobiti europske perspektive. Ako se to ne dogodi, upozorio je, ovakve stvari događat će se i ubuduće, a Hrvatskoj to nije u interesu, napomenuo je.

"Bosna i Hercegovina nema šanse ako ne počne svoj proces prilagođavanja EU", rekao je Milanović. Na upit zašto je došao u Mostar a ne u Sarajevo, Milanović je odgovorio: "Zato što je bliže" te dodao kako je Mostar jedina miješana dvonacionalna sredina što ima, kako se izrazio, svoju težinu i opasnost.

Milanović je u pratnji predsjednika vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande obišao zgradu Hercegovačko-neretvanske županije koja je spaljivanjem oštećena u nedavnim nasilnim prosvjedima koji su zahvatili više gradova u BiH. Milanović je također posjetio i sjedište HDZ-a BiH, koje je također oštećeno u nemirima. U zagradi ga je dočekao predsjednik BDZ-a BiH Dragan Čović, koji je izvijestio Milanovića da je u stranačkim prostorijama u nemirima spaljeno i raspelo. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter