Milanović stavlja svoj ego ispred interesa građana

Ozren Matijašević (N. Stipaničev/CROPIX)
Ozren Matijašević (N. Stipaničev/CROPIX)

Predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata (HURS) Ozren Matijašević izjavio je danas da u Hrvatskoj vlada rasulo za što je glavni krivac premijer Zoran Milanović koji stavlja svoj ego ispred interesa hrvatskih građana.

"Milanović gubi tlo pod nogama, ekonomija ne pokazuje napredak, a on teško priznaje poraze na unutarnjem i vanjskom planu", rekao je Matijašević na konferenciji za novinare dodavši kako je premijer odnedavno počeo dobivati packe i iz Bruxellesa, koji bi mu trebao biti "domaći teren".

Čelnik HURS-a kaže kako je "ljudski poželjeti skrenuti interes javnosti s vlastitih neuspjeha i grešaka na svjetonazorske sukobe i selektivnu zaštitu ljudskih prava, no takvo postupanje nipošto nije državničko".

O teškom gospodarskom stanju u zemlji svjedoči podatak o padu BDP-a od 0,7 posto, što je sedmi uzastopni kvartal s padom BDP-a, istaknuo je.

Matijašević je podsjetio kako je u odnosu na proteklu godinu industrijska proizvodnja pala za 4,1 posto uz istodobni pad broja zaposlenih u tom sektoru za 5.026 osoba, a porast deficita vanjskotrgovinske razmjene za 7,1 posto. Posebno ga čudi što je Hrvatska uvezla devet puta više voća i povrća nego što je izvezla.

Također je prozvao ministra zdravlja Rajka Ostojića zbog najavljenog štrajka u zdravstvu, te ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića zbog "spinova i probnih balona" u vidu gotovih rješenja koje u javnost pušta oko izmjena Zakona o radu dok sindikati još nisu izišli sa svojim prijedlogom.

Vladu je pozvao da "umjesto jalovih rasprava" okupi tim stručnjaka i dopusti im da detektiraju loše točke sustava. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter