Milanović: Stalno razmišljam kako da Vlada bude bolja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Vlade Zoran Milanović izjavio je danas kako stalno razmišlja o tome kako Vlada može biti bolja, funkcionalno i kadrovski, te kako to nema veze sa strankom.

Premijer je odgovarao na pitanja novinara na odlasku s Dana poduzetnika koji je organizirala Hrvatske udruga poslodavaca (HUP).

Milanovića su pitali i je li ga "strah signala koji stižu iz Rijeke", jer za sutra je najavljena presica Zlatka Komadine, i čini se, iako nije ništa službeno, da ne namjeravaju stati s onim što se događalo do sada.

"Nisam baš strašljiv čovjek, a nisam ni najhrabriji na svijetu. To je sve ljudski. Ambicija i frustracija su isto ljudske osobine", odgovorio je.

Upitan što kaže na konsenzus kada je u pitanju gospodarstvo, na što je u svom govoru pozvao predsjednik Republike Ivo Josipović, premijer je kazao kako nije moguć konsenzus nego približavanje.

"Pozvao sam i ja, ali konsenzus nije moguć. Moguće je približavanje. Nije moguće da svi misle isto i da svi djeluju isto. To nije moguće vrlo često ni u obiteljima, a kamoli u cijelom društvu", kazao je premijer.

Ustvrdio je kako nam treba više reda. "Mi radimo na tome, zemlja je u krizi, stagniramo već par godina, više od par godina i to se mora okrenuti. Svi koji u tome žele pomoći, ne da su dobrodošli, nego su nužni", izjavio je premijer.

Dodavši kako je konsenzus idealno stanje, napomenuo je da je društvo uvijek konfliktno, da ljudi misle različito i ta različitost se treba pokušati okupiti.

"Eto tako ja vidim konsenzus, to je približavanje, bez opstrukcije. Moramo se mijenjati. Mi smo se navikli mijenjati samo u vremenima krize i ratova. Takva društva su nesretna. Moramo slušati, gledati, učiti od onih koji su bolji od nas. Takvih ima. Ne zato jer su prirodno pametniji od nas nego su imali drugačije okolnosti razvoja", istaknuo je Milanović.

Upitan razmišlja li o raspuštanju pojedinih gradskih ogranaka SDP-a, primjerice Rijeke, kazao je: "Ne, nisam nikad ni razmišljao, odakle vam to?"

Na novinarski upit o rekonstrukciji Vlade, na kojoj bi se prvi mogli naći Rajko Ostojić i Mirando Mrsić uzvratio je kratko da je na to pitanje već odgovorio. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter