Milanović: Spreman sam otići u Sloveniju,ali oni to neće

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premijer Zoran Milanović u subotu je za posjeta otoku Ugljanu komenitrajući pismo slovenskog premijera Mire Cerara rekao kako je spreman otići u Sloveniju no da slovenska strana to neće. Zamoljen da komentira izjavu slovenskog premijera Cerara kako su hrvatski postupci vrijedni žaljenja te da Slovenija neće odustati od arbitraže predsjednik Vlade Milanovićr je rekao kako je poslao pismo i da hrvatska javnost to mora znati.

"Spreman sam otići u Sloveniju, ali oni to neće. U ovih tjedan dana dali smo sve od sebe da ne pretjeramo, da ne kažemo krivu riječ, ali što je previše, previše je", rekao je Milanović. Premijer s ministrima poljoprivrede Tihomirom Jakovinom i uprave Arsenom Baukom sudjeluje u tradicionalnoj manifestaciji Kualjske ribarske noći - defile ribarskih brodica, u općini Kali na Ugljanu gdje se 48 godina zaredom prvog vikenda u kolovozu održava Tunuara - ribarske kalske noći. Sudjelujući u defileu ribarskih brodova u zadarskom kanalu na plivarici Neptun u vlasništvu tvrke Kali tune premijer je rekao "kako je to naša tradicija, dobar izvor prihoda, isplativa gospodarska grana". "Ovo su brodovi građeni u Hrvatskoj, moglo bi ih biti i više.

Lani sam bio na Jabuci u lovu tuna, obišao sam sve te lokacija, a kada sam negdje u svijetu, uvijek mi je gušt kada kažu da se jede tuna uzgojena u Hrvatskoj. Doživio sam to puno puta", rekao je premijer.

Novinari su ga zamolili i da komentira poziv gradonačelnice Knina Josipe Rimac da na proslavi Oluje održi govor, a on je s tim u vezi rekao kako je " sve što je imao reći o tome već je rekao. "Neću od toga raditi predizbornu feštu, imat ćemo u Zagrebu mimohod, uvjeren sam da će biti jako lijep, a dan kasnije ćemo otići u Knin. To je pristojno i tako treba, a neki želi raditi stranačku feštu. To je legitimno, ovo je izborna godina.

Zadržat ću se na tome da obilježimo jedan važan državni blagdan, a drugi neka šalju poruke preko medija, neću u tome sudjelovati, rekao je premijer. Kako je istaknuo, ova je vlada Kninu u prvoj godina mandata nešto dala.

"Dočekao nas je nezavršeni spomenik, izgradiš spomenik a ne platiš ga, a onda je Vlada na molbu te gradonačelnice dala nekoliko milijina kuna da se ne bismo osramotili. Bilo bi korektno da se takve stvari kažu", poručio je premijer Milanović. Riječ je o Spomeniku hrvatske pobjede "Oluja '95" . "Dan pobjede obilježava se i u Kninu i u Zagrebu, to smo se dogovorili i to je ok. Sve je to politika, ali neće biti predizborni skup", rekao je premijer.

Novinare je zanimalo i je li poznat datum parlamentarnih izbora na što je premijer poručio "da može samo ponoviti da će izbori biti u zakonskom roku". Ministar uprave Bauk je pak na isto pitanje prije dolaska premijera u Kali odgovorio: "Već sam nekoliko puta odgovarao na to pitanje, ali ovoga puta bit ću malo upečatljiviji. "O izborima odlučuje gospođa koja lijepi pločice, lovi ribu i vozi kombajn", rekao je Bauk. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter