Milanović se ispričao zbog netočne izjave o SOA-i

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premijer Zoran Milanović ispričao se zbog svoje jučerašnje netočne izjave da u protekle dvije godine nitko nije zaposlen u SOA-i, a na optužbe saborskog zastupnika Gordana Jandrokovića da je tom izjavom obmanuo javnost, Milanović je rekao da HDZ i danas zna bolje od njega što se događa u SOA-i.

- Jučer me nazvao ravnatelj SOA-e i upozorio da nisam rekao točan podatak. To su stvari koje ne možete sakriti, a ja sam govorio u dobroj vjeri, ali građanima je jasno tko tu laže i krade, a tko je pošten i radi po zakonu, izjavio je Milanović u Sisku gdje je nazočio svečanoj sjednici sisačkog Gradskog vijeća.

- Interesantno kako nikako ne možeš nadmudriti HDZ, koji sve zna. Zna bolje od mene što se događa u SOA-i, dodao je premijer.

Naglasio je da se ispričava javnosti jer je rekao jedan podatak koji nije potpuno točan, no, smatra, to ništa ne mijenja na stvari.

- Radimo po zakonu, restriktivno, strogo, do te mjere da se ja direktno time ne bavim, a što je bilo ranije, to smo vidjeli. Bio je kriminal, rođaštvo i za to netko treba odgovarati. Pozdravljam HDZ i njihovu tajnu agenciju, oni znaju i dan-danas bolje od mene što se događa u SOA-i, rekao je Milanović novinarima.

HDZ-ov zastupnik Gordan Jandroković optužio je danas premijera Zorana Milanovića da je lagao i obmanjivao javnost kada je rekao da u SOA-i u protekle dvije godine nitko nije zaposlen.

- Ta izjava nije istinita, radi se o obmanjivanju javnosti. U SOA-i je 2012. primljeno 26 ljudi, a prošle godine 15 ljudi, rekao je Jandroković novinarima u Saboru te dodao da su to podaci iz dokumenata koje je Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, čiji je Jandroković član, dobio od SOA-e tijekom istrage o zapošljavanjima u toj agenciji. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter