Milanović: SDP nije iznevjerio birače

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik SDP-a i Vlade Zoran Milanović ocijenio je danas u Rijeci da SDP nije iznevjerio birače i da Hrvatska nema alternative jer "ono što se nudi s druge strane nije dobro ni pošteno".

Na izbornoj skupštini SDP-a Primorsko-goranske županije ustvrdio je da je SDP najbolja hrvatska politička stranka te da je na njoj najveća odgovornost. Govoreći o dosadašnjem radu Vlade, kazao je da SDP prije izbora nije davao lažna obećanja te da se ne stidi ničega što je učinjeno.

"Nešto smo mogli učiniti bolje, ali je bitno da nismo iznevjerili sebe ni birače", naveo je Milanović te je ocijenio da Hrvatska uz SDP nema alternative kad je politika u pitanju. "Ono što se nudi s druge strane nije dobro ni pošteno", izjavio je Milanović izrazivši uvjerenje da će to građani prepoznati.

Ističući vrijednosti tolerancije i razumijevanja drukčijeg na ovim prostorima, kazao je da se neće dopustiti da se prava manjina brišu preko noći.

"Nećemo dopustiti da se prava manjina brišu preko noći dok smo mi na vlasti. Svi oni koji su meta takvih pokušaja mogu mirno živjeti i spavati", poručio je Milanović.

Naglasivši da je Hrvatska odabrala teži, zahtjevniiji i normiraniji put ulaskom u EU, naveo je da oni koji biraju drugi put biraju ga samo privremeno. Osvrnuo se u tom kontekstu na događaje u Ukrajini rekavši da se narod ne može natjerati da sam sebi spušta standard.

Predsjednik ŽO SDP Primorsko-goranske županije i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina istaknuo je da je SDP na pola puta da Hrvatskoj bude bolje, a da je HDZ na pola puta da Hrvatskoj bude gore.

Predsjednik riječke gradske organizacije SDP-a Vojko Obersnel, osvrćući se na prozivke iz HDZ na djelovanje Vlade, istaknuo je da je "zapanjen naknadnom pameću bivših HDZ-ovih ministara" koji, kako je rekao, baš sad znaju što treba napraviti te je upitao zbog čega to nisu radili dok su bili na vlasti.

Na skupu se nazočnima obratio i Slavko Linić koji je ocijenio da je politika pojačane potrošnje, koja se nameće, pogrešna, istaknuvši da je ona dovela do toga da su građani robovi banaka. Istaknuo je da je jedini realni put opstanka države put investicija, otvaranja radnih mjesta i razvoja dodavši da ga je teško provesti.

Okupljenima su se obratili i predsjednik zagrebačke organizacije SDP-a Davor Bernardić kao predstavnik lokalnih i regionalnih organizacije stranke te predsjednica regionalnog saveza Istre, Primorja, Gorskog kotara i Like HNS-a Nada Turina Đurić u ime Kukuriku koalicije. Među gostima skupa bio je i potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić.

Danas se na skupštini biraju tri potpredsjednika županijske organizacije, 14 članova predsjedništva i 51 član županijskog odbora. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter