Milanović: SDP igra po najstrožim pravilima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je u Varaždinu da SDP igra po najstrožim pravilima i pobjeđuje, dok njihova politička konkurencija igra "nogama i rukama".

Sudjelujući večeras na obilježavanju 23. obljetnice utemeljenja SDP-a Varaždinske županije Milanović je u obraćanju članovima SDP-a najveći dio govora posvetio političkoj konkurenciji, budućim izborima za EU parlament te predviđanjima gdje bi Hrvatska za 20 godina trebala biti.

Govoreći o HDZ-u kazao je kako su njenih 200.000 članova najvjerojatnije pošteni ljudi koji imaju slične brige kao i SDP-ovi članovi, no ocijenio je da su stranačka vodstva ono što razlikuje HDZ i SDP. Ne možete biti čovjek bez ikakvih vrijednosti, bez sjećanja, bez morala, i praviti se kao da niste sudjelovali u nečemu što se jučer događalo ispred vaših očiju. Mi u SDP igramo po najstrožim pravilima, igramo nogama, a oni nogama i rukama. No, mi i dalje vodimo i pobjeđujemo, izjavio je Milanović.

Ocjenjuje da je činjenica da se 20 godina nisu provodile promjene i da će SDP te promjene napraviti.

Vezano za skorašnje izbore za EU parlament, Milanović je kazao da će jedna strana huškati, dijeliti društvo i za to optuživati SDP. Neki će poticati najniže nacionalističkle strasti i onda se smijati iza ugla i govoriti kako su dobar posao napravili - mi nećemo tako, ne kažem da nećemo odgovoriti i uzvratiti, ali dat ćemo sve od sebe da kampanja bude drugačija, izjavio je Milanović.

Govoreći o situaciji u Hrvatskoj predsjednik SDP-a naglašava da se ne živi grozno i da država nije u katastrofalnoj situaciji, ali je na točki u kojoj mora odlučiti želi li za 20 godina biti država prvog reda, bogatstva, znanja ili će biti frustrirana mala država srednjeg dohotka kao u proteklih 40 godina. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter