Milanovic: Samo covjek koji radi osjeca samopoštovanje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Cestitam 1. maj svima onima koji ne rade i koji ne mogu ici na posao jer ga nemaju, koji ostaju doma, koji su tužni, koji su nesigurni, koji se osjecaju cak i beskorisno, koji nisu u stanju ispuniti to temeljno ljudsko pravo. Naš zadatak je osigurati pravo na rad za sve, da za pošteni rad svi dobiju poštenu placu. Naš je zadatak sacuvati naš nacin života, naše navike, naš standard i uz to i napredovati, na svakom mjestu gdje nestane radno mjesto, stvoriti novo. Ja ne obecavam cuda, ali obecavam borbu za svako radno mjesto - porucio je premijer Zoran Milanovic na Ronjgima kraj Rijeke u povodu Medunarodnog praznika rada.

I ovoga puta šef Vlade i SDP-a izabrao je Rijeku kao mjesto odakle ce poslati ljevicarske poruke, jer je to baza SDP-a, a Rijecanima je posebno porucio da žive na posebnom mjestu na karti Europe, koje ce ova Vlada posebno valorizirati.

- Nismo ni najveci ni najjaci u Europi, niti imamo najvece mišice, i baš zato moramo znati odrediti prioritete. A ovaj zaljev i ova luka, oko koje su se kroz povijest lomila koplja, koji sam kao dijete gledao dvogledom s Krka, sve te puste brodove koji su dolazili, ta luka mora postati jedna od najvecih luka u Europi, povezana s centrima uspjeha i novca - porucio je Milanovic.

- Samo covjek koji radi, koji kuci donosi svakoga dana kruh, taj osjeca samopoštovanje, i naš je zadatak da to svakom gradaninu omogucimo. Ondje gdje nešto nestane, gdje nastane prah, niknut ce novo radno mjesto. Sad moramo ocuvati ona radna mjesta i tvrtke koje imamo, ali gradit cemo i nova, i pritom biti brži i okretniji od susjednih država. Naš zadatak je fer igra, SDP ove vrijednosti ima duboko u srcu, ali ima ih i ova Vlada - rekao je premijer Milanovic. (T. TOMICIC/NL)


Podijeli: Facebook Twiter