Milanović: S lista čekanja skinuto 8.000 pacijenata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premijer Zoran Milanović pozdravio je u četvrtak uspjeh projekta "Program plus" zahvaljujući kojem je su liste čekanja na zdravstvene usluge smanjene za oko 8.000 pacijenata, dodajući kako dobra organizacija i praksa pokazuju da se u zdravstvenom sustavu mogu rješavati i takvi problemi.

"Znamo za problem lista čekanja. Imaju ih Velika Britanija i Kanada, pa i Hrvatska. To je posljedica velikih potreba stanovništva i zagušenosti sustava. Međutim, pokazalo se da se dobrom praksom i dobrom organizacijom neke stvari mogu promijeniti", rekao je Milanović na Vladinoj sjednici. U dva tjedna provedbe "Programa plus", koji je pokrenulo Ministarstvo zdravlja, s lista čekanja skinuto je skoro 8.000 pacijenata, dodao je.

"Imamo dosta skupe opreme i aparata, koji ne smiju stajati neiskorišteni i moraju se amortizirati, odnosno koristiti maksimalno koliko je moguće. Zašto da ih prekriva prašina", kazao je Milanović. Liječnici i medicinske sestre koji u tome sudjeluju za to će biti plaćeni, jer to jedino tako može i smije funkcionirati sustav, naglasio je Milanović te ujedno liječnicima čestitao Dan liječnika, koji se obilježava 26. veljače. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter