Milanović: Referendum o braku izaziva nelagodu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je da sutrašnji referendum o ustavnoj definiciji braka izaziva neugodu, upitavši kako će izgledati proslava rezultata referenduma ako budu slavili pobornici definicije braka kao zajednice žene i muškarca, te je ponovno pozvao na glasovanje protiv.

- Recimo - većina ljudi glasa za i baš me zanima kako će i što će slaviti, kazao je Milanović na današnjoj 13. skupštini Foruma žena SDP-a u Zagrebu o poticanju zapošljavanja žena i njihovom ekonomskom i socijalnom osnaživanju.

Dodao je da kada se dobiju izbori, to donosi veliku radost, upitavši tko će se radovati rezultati referenduma o braku. Ako i pobjede oni koji su protiv, ne vjerujem da će oni biti radosni, rekao je.

- Ovo je vrlo neugodna situacija za sve nas u Hrvatskoj i taj referendum stvara samo neugodu, naglasio je Milanović.

Pozvavši sve da izađu na referendum i glasuju protiv, Milanović je ocijenio da je šteta već napravljena. Također je napomenuo da vezano za referendum stvari ne treba gledati samo crno-bijelo, jer, kazao je, oni koji tako gledaju ostanu bez ikakve oštrine vida i oslijepe.

- Sutra je referendum i on će proći, a SDP nastavlja sa svojim poslom, istaknuo je Milanović te dodao da se SDP u uvođenju reda u državu opredijelio za teži put, jer je on jedino ispravan za Hrvatsku i jedini pravi put.

- Mi nastavljamo sa svojim poslom, donosimo odluke i uvodimo reda u državu. Propisima i primjerima katkad možda malo preglasno, ali to mora biti tako da se vidi kakva su nova pravila. Prethodni put bio je lakši put, put prečaca, močvare i dima, rekao je Milanović.

Na izlazak na sutrašnji referendum o ustavnoj definiciji braka i glasovanje protiv okupljene je pozvala i predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena Gordana Sobol, rekavši da će time pokazati da žele živjeti u Hrvatskoj u kojoj će se poštivati različitosti, pravo na izražavanje, drugačije mišljenje, jednakost i jednako postupanje, bez obzira pripadamo li, makar i trenutno, nekoj manjini ili većini. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter