Milanovic protiv terora anketa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Hrvatskoj traje teror anketama kojim se pokušava narušiti slika stvarnog stanja na politickoj sceni. Tim je rijecima predsjednik SDP-a Zoran Milanovic komentirao nedavnu anketu kojom se njihovu koalicijskom partneru HNS-u predvida bolji rezultat ako na izbore izidu samostalno.

Milanovic je, prisustvujuci na izvještajno-tematskoj konvenciji šibenskog ogranka stranke održanoj u Park šumi na Šubicevcu, dodao i da SDP svoje ankete ne pušta van, no da su prema svim anketama koje su objavljene najjaca stranka u Hrvatskoj.

- U svim tim anketama SDP vodi, ali ja ne mogu svaki dan komentirati ima li SDP 30, 28 ili 40 posto, rekao je Milanovic. Istaknuo je i da SDP još nije skrojio izborne liste, a partnerima u HNS-u je porucio da mogu racunati na mnogo više nego 2007. godine, bez obzira na aktualnu popularnost te stranke. Šef najjace oporbene stranke ocekuje da ce parlamentarni izbori biti raspisani u iduca dva tjedna. Smatra da bi bilo najbolje kad bi se održali u listopadu jer bi ostalo dovoljno vremena za formiranje izvršne vlasti.

- Ako HDZ misli da je uspješno vladao, biraci bi mu to trebali honorirati, pa nema razloga da se oteže s izborima do studenoga. Na to upozoravamo svi, pa i ljudi iz Europe, rekao je Zoran Milanovic.

Osvrnuo se i na anonimnu kaznenu prijavu protiv njegova šogora Tomislava Musica, vlasnika tvrtke Gim, zbog sumnje u gospodarski kriminal. Pitanje je, kazao je, hoce li se policija u demokratskoj državi nekriticki baviti svim "anonimkama" ili ce ipak ocijeniti što je ozbiljno, a što nije.

Podsjetio je na anonimnu prijavu protiv SDP-ovca Slavka Linica o kojoj je policija jako puno govorila pa ocekuje da ce i sada javno iznositi neke detalje istrage jer im to odgovara. "Samo neka idu naprijed i govore. Ja mirno spavam", zakljucio je Milanovic. (Z. D./NL)


Podijeli: Facebook Twiter