Milanović: Ponašanje Jakovčića nije fer

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gostujući u emisiji HTV-a Tema dana, premijer Zoran Milanović rekao je kako se priprema tehnički rebalans - preraspodijelit će se stavke unutar ministarstava.

"Smanjit ćemo ukupan deficit sa 15-tak milijardi kuna prošle godine - na malo više od 10 milijardi ove godine", rekao je premijer.

Konkretno podbacili smo na masi plaća u javnom sektoru. Tu je potrošeno gotovo 2 milijarde kuna više, a toliko smo pokušali uštedjeti. U tom sektoru prava su ostala netaknuta. Tu će se morati nešto učiniti, najavio je premijer.

Izvan ovog svijeta od 250 tisuća ljudi u javnoj upravi koji je potpuno zaštićen i siguran - postoji i onaj drugi "realni" svijet. Krajnje je vrijeme da se ponašamo prilagođeno i racionalno, mi smo u izvanrednom stanju, naglasio je.

Na pitanje je hoće li podržati Damira Kajina u kandidaturi za istarskog župana Milanović je odgovorio kako je o tome prerano govoriti. Dodao je kako su pulski i istarski SDP raspušteni zbog  pasivnosti.

Što se tiče Plomina - Milanović je rekao kako neće dopustiti da ga se nakon mjeseci i mjeseci razgovora i planiranja vuče za nos i to uoči lokalnih izbora. Za Ivana Jakovčića rekao je da njegovo ponašanje - naprosto nije fer. (Tportal.hr)


Podijeli: Facebook Twiter