Milanović: Pao mi je kamen sa srca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Pao mi je kamen sa srca, a to je vjerojatno zato što svi zajedno imamo srca", komentirao je danas premijer Zoran Milanović pravomoćnu oslobađajuću presudu generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču pred Haaškim sudom.

Milanović je na konferenciji za novinare u Vladi podsjetio da je riječ o procesu koji je trajao 17 godina te ocijenio da je današnja presuda važna za dvojicu generala i njihove obitelji, ali i za Hrvatsku.

Rekao je i da je proces bio težak i bez presedana, ali da je u njemu bilo i dosta politike, a činjenicu da je sudsko vijeće odluku donijelo tankom većinom protumačio je kao dokaz da je "tanka crta između uspjeha i neuspjeha, istine i neistine, pravde i, za nas, nepravde".

"Očito je da su ovo dvojica nedužnih ljudi", rekao je Milanović te istaknuo da to ne znači da rat nije bio krvav i da nije bilo pogrešaka, ali za njih je, kaže, odgovorna država, a ne Markač i Gotovina.

"Prema onima o koje se ogriješila Hrvatska će svoj dug ispuniti, a Markaču i Gotovini hvala što su za Hrvatsku ovoliko izdržali", zaključio je premijer.

Potvrdio je da Vlada žurno u Haag šalje zrakoplov po dvojicu oslobođenih generala, u kojem će biti ministri obrane i branitelja Ante Kotromanović I Predrag Matić i vjerojatno netko iz obitelji generala. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter