Milanovic: Osudeni smo na uspjeh

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dosad smo imali državu koja se nametala, dijelila lekcije i uzimala, a premalo davala, poticala. Ovo su važni izbori zato što mijenjamo model. Zemlja s kvalitetnom vlašcu koja dobro komunicira s gradanima osudena je na uspjeh, kazao je nositelj liste Kukuriku koalicije u svim izbornim jedinicama i predsjednik SDP-a Zoran Milanovic u utorak pred mnoštvom ljudi na Narodnom trgu u Puli.

Obecao je decentralizaciju zemlje, cime ce, prema njegovim rijecima, Istra imati više mogucnosti i sredstva "da odlucuje o svojim poslovima i svakodnevnom životu".

- Istra je drugacija, uvijek je bila otvorena prema svima, davala je ritam, dah, otkucaje srca svemu dobrom što je dolazilo u Hrvatsku, rekao je Milanovic i pozvao okupljene da izadu na referendum i podrže ulazak u EU. Kazao je da je Hrvatska u povijesti bila uspješna samo kada je bila otvorena, a gubila kad je bila zatvorena.

- Još samo pet dana i HDZ napokon ide u opoziciju, kazao je predsjednik IDS-a Ivan Jakovcic, koji smatra da ce se u Istri i na Kvarneru, kako je rekao, lomiti vecina u parlamentu. "Pula mijenja Hrvatsku", uzviknuo je. Rekao je da je siguran da ce Kukuriku Vlada imati razumijevanja za Pulu i Istru, lokalne projekte, a to prije svega za njega znaci rast i razvoj Pule. "Rekao sam buducem premijeru da ne ocekujemo od njega puno, nego sve", kazao je Jakovcic.

Predsjednik HNS-a Radimir Cacic rekao je da država ima ozbiljne manjkove koje ne može isplacivati. "Godišnje bismo morali proizvesti dodane vrijednosti barem 7,5 posto samo da bismo placali kamate, što nažalost ne cinimo. Hrvatska je ovog trenutka zemlja koja troši tudi novac. Bit ce gadno i jest gadno. Nema druge nego nama dati povjerenje", smatra Cacic.

Celnik HSU-a Silvano Hrelja najavio je da ako pobijede na izborima, od sijecnja ce se mirovine uskladivati s troškovima života, a ne placa. Uvest ce institut punog radnog staža i ukinuti povlaštene mirovine saborskih zastupnika i clanova Vlade.

- Iza nas je osam upropaštenih godina, smatra Damir Kajin, drugi na koalicijskoj listi u Istri i Primorju. Pozvao je sve ljude da izadu u nedjelju na izbore, a tajkune da ostanu kod kuce. Rekao je da oni koji imaju moraju dijeliti s onima koji nemaju. "Hrvatska je trbuh gladnih ljudi", ustvrdio je. (Bojan ŽIŽOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter