Milanović: Ostojić mora dati jasne odgovore o imovini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši ministar turizma Veljko Ostojić morao je otići iz Vlade bez obzira na to što je bio dobar suradnik i uspješan ministar, jer mora dati jasne odgovore na pitanja o imovini, a to vrijedi za sve članove Vlade, poručio je premijer Zoran Milanović s današnje sjednice.

- Nažalost, kolega Ostojić morao je otići bez obzira na to što je bio dobar suradnik. On mora dati vrlo jasne odgovore na jasna pitanja, a to vrijedi za svakog od nas u bilo kojoj sličnoj situaciji. Nema privatnih stvari kada je u pitanju imovina, dužni smo dati odgovor na svako legitimno pitanje, rekao je Milanović komentirajući ostavku koju je Ostojić dao nakon što je otkriveno da su njegova žena i šogorica umiješane u slučaj sumnjive prenamjene zemljišta na području Bala u Istri.

Milanović je pritom pohvalio Ostojićeve rezultate u nešto više od godinu dana, koliko je bio ministar turizma.

- Mnogi vole zlobno reći da je to mjesto na kojem je svatko uspješan, ali to nije točno jer se uspjeh ne mjeri samo volumenom rezultata, nego i drugim stvarima, pa i dojmom koji netko ostavlja dok radi svoj posao, kazao je premijer.

Najavio je da će danas predstaviti Ostojićevog nasljednika na mjestu ministra turizma, a to je dosadašnji pomoćnik ministra gospodarstva Darko Lorencin. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter