Milanović o pismu predsjednice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premijer Zoran Milanović izjavio je u utorak da nije vidio pismo predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u kojem ga poziva da podnese ostavku, te istaknuo da Vlada odgovara Hrvatskom saboru i biračima.

Čitava Vlada odgovara Hrvatskom saboru i hrvatskim građanima, biračima, koji su, kada su birali, znali za što glasuju i tko će biti premijer, rekao je Milanović novinarima tijekom posjeta Šibeniku. Vlada proizlazi iz Sabora, gdje uživa povjerenje većine, podsjetio je Milanović.

Riječ je o veoma jednostavnim pravilima - u Hrvatskoj ne mogu biti dvije vlasti, rekao je. Milanović je istaknuo kako je ponosan na ono što čini i za što se bori, da vrednuje i rad drugih, ali zna se tko kome odgovara. Na pitanje hoće li sazvati tematsku sjednicu Vlade s temama koje je predložila predsjednica Republike, Milanović je odgovorio da Vladu "shvaća veoma ozbiljno jer radi ozbiljan posao".

"Oni s dobrim namjerama dolaze s konkretnim prijedlozima, dakle s pitanjima tko točno, što, kakvim mehanizmima, koje su financijske projekcije i s kakvim utjecajem na proračun", nastavio je Milanović ustvrdivši kako tu ne radi iznimku između SDP-a i HDZ-a. Svaki dobar prijedlog, kazao je, bit će prihvaćen. Pozvao je pritom sve, uključujući i predsjednicu Grabar-Kitarović, da mu se pridruže u inicijativama kao što je potpisivanje ugovora o provedbi programa zapošljavanja "Garancija za mlade" u iznosu od 130 milijuna eura, plus 50 milijuna kuna, koji će Vlada ovih dana potpisati s Hrvatskom udrugom poslodavaca. Milanović je najavio da će uskoro posjetit Cernu, gdje je cijeli razred tokara putem "Garancije za mlade" dobio posao u proizvodnji, istaknuvši da su takvi projekti njegov posao. Hrvatska nije zadužena kao Grčka, servisira svoj vanjski dug, ima prihode od turizma od osam milijardi eura i u ovom trenutku 40.000 ljudi manje na burzi rada nego prije godinu dana, i pozitivni trendovi su očiti, poručio je premijer. Hrvatsko gospodarstvo, dodao je, prije pet je godina stalo i trebalo je osigurati uvjete za novi početak. Odgovarajući na upit boji li se prosvjeda branitelja u Savskoj koji traje već preko 130 dana, Milanović je rekao da se boji "jedino hrvatskog naroda koji uvijek glasno kaže što hoće". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter