Milanovic o Jadrankamenu: Nije bilo prekoracenja ovlasti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Državno odvjetništvo odbacilo je tvrdnje da nije reagiralo na upozorenja o sumnjivom poslovanju i mogucim zluporabama u Jadrankamenu.

Napominjuci da nadležna tijela na vrijeme poduzimaju radnje kako bi se zbog težine i ozbiljnosti stanja u Jadrankamenu što brže utvrdile moguce nezakonitosti, DORH je na svojim internetskim stranicama navelo što je dosad poduzeto vezano uz upozorenja o sumnjivom poslovanju u toj tvrtki.

Podsjetilo je pritom da je u povodu prijave Nezavisnog sindikata Jadrankamena protiv bivšeg predsjednika Uprave Vedrana Vilovica podignuta optužnica zbog kaznenog djela povrede prava na rad i drugih prava.

Istovremeno, u zrakoplovnoj bazi Divulje, premijer Zoran Milanovic s ministrima Rankom Ostojicem te Antom Kotromanovicem, prisustvovao je prezentaciji protupožarne vježbe "Ljeto 2012."

O slucaju Jadrankamen ocijenio je da policija u Pucišcima nije prekoracila ovlasti. "Postoji sudska odluka i ja sam uvjeren da policija nije prekoracila ovlasti", rekao je. Na pitanje zašto je u Pucišcima u cetvrtak bilo tako mnogo policajaca te da su prizori slicili zbivanjima visokog rizika na utakmici Hajduk-Dinamo, Milanovic je odgovorio kako se u to razumije isto kao i novinari, možda "malo više".

- Meni je receno da su tamo bila dva voda policije i nisam primijetio nikakvo nasilje. Kao što vjerujem vatrogascima i vojnicima, tako u ovoj situaciji ja, odnosno ministar unutarnjih poslova i ravnatelj policije vjeruju policijskoj procjeni - rekao je Milanovic.

Takoder je kazao kako mu je žao svake ljudske sudbine, ali i da se u Jadrankamenu radi o stecaju i stecajnom upravitelju i o sudskoj odluci. "To je sudska odluka i zakon se mora poštovati, u protivnom Hrvatska nece biti moderna država", dodao je.

Na upit hoce li biti kažnjeni oni koji su uništavali Jadrankamen, Milanovic je odgovorio kako se u konkretnom slucaju cak ne radi o privatizacijskom kriminalu, nego o lošoj poslovnoj praksi, o poreznim evazijama i raznoraznim preskakivanjima.

Sindikalni voda Tonci Drpic jucer je morao u Split, na obavijesni razgovor u policiju vezano za automobil Jadrankamena kojeg navodno vozi i nije ga vratio stecajnom upravitelju. Tvrdi kako je prijava stecajnog upravitelja Ive Bucana cista nebuloza.

- Automobil se koristi iskljucivo u službene svrhe, kao i onaj kojeg je dužio moj kolega Marko Eterovic, kazao je Drpic. Inace novih nevolja u Pucišcima na Bracu u petak nije bilo. (Hina, M. MATANA/NL)


Podijeli: Facebook Twiter