Milanović o istupu Ruže Tomašić: To su zle izjave

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović oštro je na sjednici Glavnog odbora SDP-a komentirao izjave Ruže Tomašić izrečene na stranačkom skupu HDZ-a u Slatini u petak navečer, a koja je rekla da je "Hrvatska za Hrvate, a svi su ostali gosti".

- To su neodgovorne i zle izjave. To je neodgovorna galama i niske strasti. Svi moramo paziti što govorimo, pogotovo kad je riječ o ljudima koji su kandidati za Europski parlament, jer ti ljudi zastupaju svoje stranke, ali i Hrvatsku. Takvu Hrvatsku kakva se promovira od takvih kandidata ne želimo u Europskom parlamentu. To je zlo, to je neodgovorno, to nije Hrvatska. Te su izjave toliko zle da su gore od radioaktivnog materijala, rekao je Milanović.

Ponovio je da će se na predstojećim europskim izborima vidjeti jasna razlika između moderne i progresivne Hrvatske i onih koji to nisu i za koje on osobno ni ne očekuje da se promijene.

U tijeku je rasprava o potvrđivanju kandidata za Europski parlament na listi SDP - HNS - HSU. Radi se o Toninu Piculi, Biljani Borzan, Olegu Valjalu, Sandri Petrović Jakovina, Ivici Lukanoviću, Meliti Mulić, Sabini Glasovac, Snježani Španjol, Marinu Baldiniju, Jozi Radošu i Vedrani Gujić, dok ime HSU-ovke još nije spomenuto. (T. TOMIČIĆ/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter