Milanović o datumu europskih izbora u Hrvatskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski premijer Zoran Milanović pozvao je danas ponovno političke stranke da iznesu argumentirane prijedloge za datum održavanja europskih izbora u Hrvatskoj, rekavši da je jučer nakon svog poziva na razgovor čuo uglavnom "galamu i neutemeljene kritike".

- Pozvao sam jučer sa sjednice Vlade sve one koji su zainteresirani, a to su u prvom redu političke stranke, saborske stranke, da kažu što smatraju da bi bilo najbolje. Mi smo čuli razne reakcije, ne što bi bilo najbolje za Hrvatsku nego - koji je moj interes u tome i gdje se ja mogu ugraditi. Ja tako ne želim razmišljati.

Idemo se pitati što je najbolje za Hrvatsku i što je najbolje za birače. Je li to što prije, zajedno s lokalnim izborima, s kojim krugom, ili nakon lokalnih izbora, rekao je premijer Milanović na konferenciji za novinare.

Dodao je da SDP-u nije nevažno kada će se izbori održati, ali nije ni presudno dokle god je to na vrijeme, odnosno prije 1. srpnja ove godine. Milanović je ponovio da Vlada ne raspisuje izbore, već to čini predsjednik.

Što se tiče informacija o odricanju SDP-ovaca koji će ući u EP dijela plaće, Milanović je kazao da će on to zatražiti od njih, vjerojatno samo na ovim izborima jer je takav trenutak.

- Neću tražiti nikakvo pisano, već građansko obećanje da će to biti tako i da će ta razlika u novcu biti uplaćena u transparentne humanitarne svrhe, a onda je na svakom da pokaže koliko je od riječi, rekao je te dodao da smatra načelno da bi najbolje bilo da parlamentarci imaju svoje nacionalne plaće, a da im se u Bruxellesu i Strasbourgu da dovoljno sredstava da mogu funkcionirati dok su na službenom putu.

Na pitanje ne bi li trebao stranke pozvati u Vladu na razgovor umjesto da ih poziva preko medija, premijer Milanović je upitao: "Nije li to vaš posao?". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter