Milanović: Ni dragi Bog ne zna zašto je stala izgradnja Opće bolnice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik SDP-a i kandidat za premijera Narodne koalicije Zoran Milanović jutros je u Puli, gdje se družio s građanima, novinarima izjavio da nikome nije jasno zbog čega je HDZ u svom kratkom mandatu zaustavio izgradnju nove pulske Opće bolnice, s obzirom da je od toga, kako je rekao, "mogao samo profitirati".

- Ni dragom Bogu nije jasno zašto su zaustavili izgradnju županijske bolnice, kad su od toga mogli samo profitirati. Jednostavno, sve je stalo, kao da su državu prepustili nekakvoj inerciji. Mi smo otvorili radove na izgradnji pulske bolnici, ali ne bez financijske konstrukcije, a to je država trebala samo pratiti - kazao je Milanović.

Dodao je i kako su i drugi projekti u Puli i Istri, poput izgradnje studentskog kampusa, nepotrebno stali.

- Sve su to projekti koje smo mi započeli i koje ćemo nastaviti i uspješno privesti kraju kad nam građani budu dali povjerenje za još jedan mandat. Sve su to mjere moje Vlade, od tada nije prošlo puno vremena. Nismo bili idealni, ali nismo bili ni loši - ocijenio je predsjednik SDP-a Zoran Milanović podsjetivši da je u Istri za vrijeme njegovog mandata u cestogradnju uloženo novca više nego ikad. Međutim, smatra on, građani će nažalost i dalje glasati po nekom svjetonazoru, po nekakvom slobodarstvu i po nekom viđenju Hrvatske kao otvorene i moderne države, a ne zatvorene države koja je stalno s nekim neprijatelj. (H)


Podijeli: Facebook Twiter