Milanovic ne zna suštinu Brijuni rivijere

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednica Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor istaknula je na konferenciji za novinare u Zagrebu da ce Vlada inzistirati da se završi proces imenovanja veleposlanika. Na novinarsko pitanje vezano uz primjedbe predsjednika SDP-a Zorana Milanovica o projektu "Brijuni rivijera", premijerka je odgovorila da je Milanovic pokazao totalno neznanje o Brijuni rivijeri.

Dodala je da Milanovic ne zna što je suština projekta te da je suština projekta da ce se sad raspisati medunarodni natjecaj. Ocijenila je da unutar Kukuriku koalicije apsolutno nema nikakvog dogovora oko investicija, jer "jedni bi gradili autocestu do Dubrovnika, a drugi apsolutno ne". "To pokazuje da su jedino složni oko podjele fotelja iako i tu ima prijepora. Definitivno su složni oko menija u restoranima i tu sloge ne manjka", kazala je Kosor.

Na pitanje je li istina da je razgovarala s jednim od celnika stranaka Kukuriku koalicije koji joj se, navodno, ponudio da bi prešao u koaliciju s HDZ-om, predsjednica HDZ-a je odgovorila da kad nastupa kao predsjednica Vlade, "nikada ne dijeli ljude po pripadnosti strankama, vec po projektima, ukoliko se radi o ljudima koji mogu pomoci za dobrobit svog kraja ili Hrvatske u cjelini.

Razgovaram s mnogima i zato mi je nevjerojatno da, kako sam cula, postoji neki dogovor da nitko ne bi koalirao s HDZ-om", kazala je Kosor te dodala da je predsjednik SDP-a Milanovic prijetio predsjedniku IDS-a Ivanu Jakovcicu da ne smije s njom potpisati sporazum o projektu "Brijuni rivijera".  Upitala je - koja bi bila kazna za stranku sadašnje Kukuriku koalicije koja bi u buducnosti koalirala s HDZ-om. "Na koji nacin bi bili kažnjeni, vezanjem lancima", upitala je Kosor. 

Upitana jesu li se "nudili" iz Kukuriku koalicije u smislu koalicijskog potencijala, premijerka je kazala da ima razgovora; o dobrobiti Hrvatske ne, ali ima razgovora o projektima.


Milanovic: Premijerka se služi istim sredstvima kao i Sanader

Predsjednik SDP-a Zoran Milanovic danas se u Barbanu kratko osvrnuo na današnju konferenciju za novinare premijerke Jadranke Kosor, istaknuvši kako teze koje su na njoj iznijete predstavljaju još jednu provokaciju.

"Premijerka se služi istim sredstvima kao i Sanader. Možete neko vrijeme ici lažima, ali ne baš do kraja. Vjerujem da naši ljudi razumiju, sve je smišljeno kao provokacija kako bi se izazvao konflikt", rekao je Milanovic u kratkoj izjavi novinarima.

"Meni je drago što nam premijerka daje toliku važnost, ali isto tako mora se bolje pripremiti za press konferenciju", kazao je Milanovic.


Podijeli: Facebook Twiter