Milanović: Ne želimo nikoga likvidirati, nego formirati Sabor

Zoran Milanović (D. ŠTIFANIĆ)
Zoran Milanović (D. ŠTIFANIĆ)

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović u ponedjeljak je putem Facebooka ponovio kako je Glavni odbor njegove stranke poslao jasnu poruku kojom se "nikoga ne vrijeđa, ne pokušava likvidirati fizički ni politički, nego se želi nastaviti razgovor i formirati Hrvatski sabor".

"Glavni odbor SDP-a Hrvatske je poslao vrlo jasnu poruku kojom se nikoga ne vrijeđa, nikoga pokušava likvidirati ni fizički ni politički, nego se želi nastaviti razgovor i formirati Hrvatski sabor. To je ponašanje jedne zrele i jake stranke, u ovom trenutku najjače i najzrelije stranke koja želi dati svoj doprinos. Dobio sam još jednu podršku za mandatara, za osobu koja će formirati Vladu. Ta podrška je naravno šira od podrške SDP-a, ona je u ovom trenutku, i to ponavljam cijelo vrijeme, relativno najveća i najjača, i to je bilo jasno od same objave izbornih rezultata, i to traje", stoji u Milanovićevu statusu.

Milanović je time ponovio svoju izjavu od subote, kada je nakon sjednice Glavnog odbora ustvrdio kako je na televiziji čuo za pokušaj likvidacije člana Mosta, na što je objavom na Facebooku reagirao glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, ocjenivši kako Milanović, govoreći o pokušajima likvidacije članova Mosta, zapravo pokušava skrenuti pozornost s pravih problema u SDP-u.

Brkić je ustvrdio da je riječ o izjavama bez dokaza za koje bi svaki visokopozicionirani dužnosnik u uređenoj zemlji bio automatski diskvalificiran u javnosti i u svojoj stranci, te je Milanovića prozvao za širenje laži.

Nakon što je Milanović u subotu rekao da će "Most sam rezimirati tko ih je stvarno odbio, tko ih je ponizio, tko ih je pokušao likvidirati, tko ih ruši u njihovim sredinama, a tko im je partner i prijatelj, i tko nudi suradnju", istu stvar ponovio je i na svojem Facebooku.

O pokušajima likvidacije članova Mosta prošlog je tjedna javno govorio glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja. "Mi smo imali iskustva na lokalnoj razini, imali smo i prijetnje, pokušaj likvidacije, napad na gospodina Petrova fizički, i zatim pokušaj gaženja autom gradonačelnika Omiša Ivana Kovačića", izjavio je Grmoja u četvrtak u HTV-ovoj emisiji "Otvoreno". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter