Milanovic: Možda nekad pogriješimo, ali obraz cemo sacuvati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Moramo voditi racuna o tome da i sutra možemo izaci pred ljude cista obraza, ali ne na nacin da budemo oholi i da nam to bude najvažnije, jer cesto ce nam se dogadati da nas ljudi ne razumiju i da pogriješimo u odabiru neke mjere ili u nacinu na koji tu mjeru prezentiramo", rekao je predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanovic, otvarajuci prvu sjednicu Glavnog odbora SDP-a nakon nedavne stranacke konvencije na kojoj je izabrano novo stranacko vodstvo.

Politika koju vode, dodao je, mora biti odgovorna i racionalna, a trebat ce vremena, naglasio je, da svi takvu politiku prihvate.

"No, to je i politika koja ne dijeli, koja ne cijepa po postojecim šavovima, koji u Hrvatskoj katkada pucaju ili su pred pucanjem. To nije politika velikih rijeci i nerealnih obecanja", nastavio je Milanovic.

Komentirajuci 12. konvenciju SDP-a, rekao je da SDP vec godinama bira kandidate elektronickim putem i nikad nije bilo sumnji u nepravilnosti takvog nacina biranja. "Bilo je lobiranja, što je u politici i normalno, no da ga i nije bilo, rezultati bi bili podjednaki", zakljucio je Milanovic.

Što ce biti njegov prvi potez na ministarskom mjestu, odgovorio je i Mihael Zmajlovic, novi ministar zaštite okoliša i prirode. To je, kazao je, nastavak velikih investicija - HE Ombla i Plomina 3.

Prokomentirao je i svoj vrlo osebujan životopis na službenoj stranici Vlade, koji je ubrzo nakon postavljanja i povucen. Bio je pisan u trecem licu, s puno detalja iz života 34-godišnjeg bivšeg gradonacelnika Jastrebarskog.

"To je napisao moj dobri poznanik, prijatelj iz djetinjstva. A zašto je taj životopis završio na stranicama Vlade, treba pitati ljude koji Vladine stranice održavaju. Kako god, sve što piše je istina, samo iz kuta osobe koja me dobro poznaje", odgovorio je novinarima Zmajlovic. (B. MRVOŠ PAVIC/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter