Milanović: Koalicija je najbolje što Hrvatska ima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je večeras u Varaždinu, na izbornoj konvenciji županijske organizacije te stranke, da je SDP s koalicijskim partnerima najbolje što Hrvatska u ovom trenutku ima u odnosu na alternativu, koja kako je ocijenio, zapravo i ne postoji.

Uvjeren je da će birači to prepoznati i potvrditi na svim važnijim izborima, pa tako i na sljedećim parlamentarnim, a zadatak stranke je zemlju dovesti u red i odrediti jasna pravila. Milanović je poručio okupljenim članovima stranke da je SDP odabrao teži put vođenja zemlje, ali da je to ujedno i jedini ispravan put jer iz svakog izvlači ono najbolje u njemu, pa je u konačnici to lakši put.

Milanović se poslužio primjerom Ukrajine, koja je po njegovim riječima, danas odabrala lakši put, odnosno odgodu ulaska u Europsku uniju. "Europska unija i njena pravila su teži put. Sve drugo je bježanje od odgovornosti," rekao je Milanović ističući da će hrvatski građani znati razlikovati ljude koji su odgovorni od onih koji žele na prijevaru ostvariti svoje ciljeve.

Vjerujem da smo od njih jači i da ćemo pobijediti na sljedećim izborima, bez obzira na poneke greške koje nam se događaju usput, ali ne radimo ništa što bi bilo fundamentalno pogrešno, ocijenio je Milanović.

Govoreći o političkoj konkurenciji, rekao je da na političkoj scena vlada velika polarizacija. Ponovio je da su odnosi unutar vladajuće koalicije dobri, posebno s HNS-om s kojim praktički nema nesuglasica, no, kako je naglasio, sa svim ostalim parlamentarnim strankama praktički je nemoguće razgovarati.

- Ne vjerujem u takvu vrstu politike koja dijeli po svaku cijenu, a što je sve očitije u zadnjih mjesec dana. Ne vidim kako uopće razgovarati s onima s kojima se ni u čemu ne slažemo. Zašto je to tako ne znam, rekao je Milanović.

Kako je rekao, svi smo jedna nacija koja mora imati temeljna razumijevanja i znati koji su nam zajednički ciljevi i sredstva za postizanje tih ciljeva. S tim u vezi rekao je da su neka sredstva dopuštena, o nekima se može razgovarati, ali neka su strogo zabranjena.

- Upravo su ta sredstva ovih dana u širokoj upotrebi, ali to nije razlog da kukamo nego da se tome suprotstavimo i da radimo bolje od njih. To je sve što ću reći o političkoj situaciji u zemlji, o referendumima koji se spremaju i koji se najavljuju, naprosto ne treba im raditi propagandu, rekao je Milanović. Bez obzira na ishod, to ga neće ni u čemu pokolebati, jer kako je rekao, milijun Hrvata koji su glasali za tu političku opciju obvezuje da se Hrvatska napravi boljom zemljom, ugodnijom za život. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter