Milanović Karamarku: Kaj ste nervozni? Langsam!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Među onima koji su se nakon blagdana danas vratili u saborske klupe je i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, koji u posljednje vrijeme, zbog obaveza u kampanji, i nije baš bio čest gost na Markovom trgu. 

I odmah je ušao u verbalni okršaj s premijerom Zoranom Milanovićem može li pokazati gdje se to vidi da se Hrvatska gospodarski oporavlja. Zamolio je konkretan odgovor jer je, kaže, to pitao i prije pet mjeseci, ali odgovor koji je tada dobio je bio da "razmišljaju i rade".

Milanović mu je uzvratio: "Četiri mjeseca se pripremate za pitanje i onda ga ne znate ni pročitati". Oporba je na ovo odgovorila lupanjem po stolovima. 

- Samo vi lupajte. Na ovakve provokacije neću nasjedati, odgovorio je premijer. Nije propustio spomenuti Karamarku njegovo nedolaženje u Sabor već duže vrijeme.

- Dok mi uvodimo reda u državu koju ste ostavili u stanju kakvom ste je ostavili, ne samo u gospodarstvu nego u svemu ostalom, vi se ne pojavljujete u Saboru, zbog čega sam ja svojedobno kritiziran dok sam bio u oporbi. Pogledajte koliko sam imao govora i nastupa, više nego svi moji prethodnici na mojoj poziciji zajedno i opet nedovoljno. Vas ovdje uopće nema i onda se pojavite svaka tri, četiri mjeseca, nema vas. Kakvo pitanje, takav odgovor, naglasio je premijer te mu je kazao da će odgovor dobiti u pisanom obliku jer da ono "otvara mnoga pitanja".

- Volite govoriti: Kaj ste nervozni? Langsam. To me ne smeta, ali koristim priliku da vam kažem na što se svodi vaš politički rad, kazao je Milanović Karamarku, kojemu je zamjerio ksenofobične ispade kandidata na HDZ-ovoj listi za Europski parlament.

- Daju mi drugačije savjete, kažu mi prešuti to, pusti, neka se muče sami, ali ja vam to moram reći zbog hrvatske javnosti, jer želimo da iza nas ova zemlja bude bolja, da standard i politika budu drukčiji, poručio je Milanović.
Svoj je nastup završio porukom, s obzirom na to da su za nekoliko dana prvi hrvatski izbori za Europski parlament, "ne" nacionalizmu i kseonofobiji te za modernu i europsku hrvatsku s modernim i otvorenim gospodarstvom.

U očitovanju na premijerov odgovor Karamarko je rekao da je takvu reakciju i očekivao, ali i izrazio žaljenje što predsjednik Sabora Josip Leko nije reagirao na Milanovićev istup.

- Žao mi je da vi sudjelujete kao statist u ovoj lošoj predstavi koju je režirao gospodin premijer, to doista nije dostojno Hrvatskog sabora, poručio je Leki. (Hina, NL)


Podijeli: Facebook Twiter