Milanović: Istražit ćemo što se dogodilo u Sisku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjedništvo SDP-a prihvatilo je ostavke Marine Lovrić Merzel i Željka Sabe na stranačke funkcije, a predsjednik stranke Zoran Milanović ponovno je nakon trosatne sjednice Predsjedništva ponovio da su sljedeći potezi na županici Marini Lovrić-Merzel koja je u pritvoru.

Najavio je da u Vukovaru neće podržati eventualnu kandidaturu Željka Sabe kao neovisnog kandidata, ako do toga dođe, ali najavio je i da će od ministra financija Slavka Linića sutra zatražiti da podastre izvješće o radu Porezne uprave Sisačko-moslavačke županije, gdje su poreznici dali procjenu vrijednosti objekta Hitne pomoći, a koja se pokazala spornom.

- Kolege su odstupile, a istina se utvrđuje. No, slučajevi nisu isti, Željko Sabo ima tri optužnice, a Marina Lovrić-Merzel samo istragu, rekao je Milanović.

U vezi zbivanja u Sisku, rekao je da će biti smjena.

- Ako se utvrde nepravilnosti bit će svega - izjavio je Milanović.

- U ovom trenu znamo vrlo malo, istina se još utvrđuje, no sigurno je kako problem postoji - dodao je.

- Dat ću ministru financija nalog odmah ujutro da se ispita uloga Porezne uprave, objasnio je, uz konstataciju da se županica Merzel istražuje zbog 5 milijuna kuna. To nije malo, to je ozbiljno, spominje se 5 milijuna kuna štete, odnosno pljačke koja se navodno dogodila u Sisačko-moslavačkoj županiji, rekao je.

- Ovo je jako teška inkriminacija, a naročito zato što se u toj cijeloj priči pojavljuje i Porezna uprava u Sisku koja je dala procjenu na vrijednost nekretnine koju sada DORH osporava i to temeljito osporava. Tražim detaljno izvješće o konkretnoj procjeni, o razlozima za tu procjenu, o načinima rada... Jer se tu radi o povjerenju u jednu od važnijih državnih institucija. I to je jako važno za pravni promet, za povjerenje građana. Moramo biti na čisto, barem mi u Vladi, da je učinjeno sve po zakonu. Ako nije, neće biti dobro - rekao je premijer Milanović. (Barbara Čalušić, Tihana Tomičić/NL)


Podijeli: Facebook Twiter