Milanović ipak bez Prgometove potpore

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zoran Milanović u pokušaju da sklopi parlamentarnu većinu, izgleda, ipak neće moći računati na "ruku" Drage Prgometa. "Traženi" saborski zastupnik jutros je gostovao kod Tihomira Ladišića na N1 televizije, gdje mu je postavljeno direktno pitanje bi li radije digao ruku za Milanovića kao premijera ili izazvao nove izbore.

- Kad bi to ovisilo samo o mom glasu, onda bi ipak bilo poštenije ići na nove izbore - odgovorio je Prgomet, koji je, pak, na pitanje bi li podržao Karamarka također odgovorio niječno, obrazloživši da u HDZ-u ima puno kvalitetnijih ljudi.

U prijašnjem dijelu razgovora u emisiji "Novi dan", Prgomet je, međutim, u više navrata rekao da bi prijevremeni izbori bili najgore moguće rješenje.

- Most je dobio mandat za promjene, a to nećete postići ako sjedite u saborskim klupama. A pogotovo vam građani nisu dali mandat za nove izbore. Ako vam je to namjera. To je vrlo neozbiljno i štetno. Prijevremeni izbori su najlošija opcija za Hrvatsku, građani nisu za to dali mandat, već za promjene, prokomentirao je ustrajavanje dojučerašnjih kolega na velikoj koaliciji.

Prgomet je rekao da na sastanku s Milanovićem nije predstavljao nikoga osim samog sebe i da bi došao kod Kotromanovića čak i da je znao da će biti snimljen kamerama.

- Čak i da sam znao za kamere, ja bih došao. Nemam što tajiti. Jesam li dobio kakvu ponudu? Jedina ponuda koja je bila, bila je odlična panceta koju je ponudila supruga gospodina Kotromanovića. Ništa se tu nije nudilo, niti mi se može nuditi, dodao je.

I dalje tvrdi da je imao dogovor da se kasnije nađe s Reinerom iz HDZ-a, iako ovaj to sada negira.

- Mogu dokazati da sam se trebao naći s Reinerom, ali se neću takvim stvarima baviti. (Portal Novilist.hr)


Podijeli: Facebook Twiter