Milanovic: IDS je pretjerao s tenzijama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Prije nešto više od pola godine bio sam ovdje u Gradskoj vijecnici s kolegama iz Labina i IŽ. Došli smo iskreno, s najboljim namjerama, pa i da cujemo kritiku i neslaganje. Nije prošlo dva tjedna, okrenuli su nam leda kao da smo došli s figom u džepu i da vas želimo sve potrovati", kazao je danas na predizbornom skupu održanom u labinskom Malom kazalištu Zoran Milanovic, predsjednik Vlade i SDP-a, govoreci o odnosu s koalicijskim partnerom IDS-om.

Na trgu u starom gradu docekali su ga predstavnici Gradskog odbora SDP-a na celu sa Željkom Ernecicem, kandidatom za gradonacelnika, i Damirom Kajinom, kandidatom istarskog župana. Popivši kavu i porazgovaravši s gradanima, premijer je otišao na predizborni skup gdje je održao govor u kojemu se doticao IDS-a i politike prema Istri.

- Jucer u Vukovaru Stožer za obranu Vukovara galami i dijeli letke, upozorava ljude da ne glasuju za SDP-ovog kandidata za gradonacelnika Željka Sabu jer ce Vukovar postati dio Srbije. Ovdje u Istri koriste se malo finije, necu reci perfidnije metode, ali kao što se tamo ljude plaši Beogradom, ovdje ih se plaši Zagrebom, a nije dobro plašiti ljude, kazao je premijer.

Istaknuo je da je u koaliciju s IDS- om prije tri i pol godine je ušao s najboljim namjera znajuci pri tom da ce se prije lokalnih izbora pokušati stvoriti tenzije, ali, kaže, u tome se pretjeralo.

- Cim su se približili lokalni izbori, poceli su napadi, optužbe i izmišljotine po istom onom obrascu po kojemu se prije desetak godina napadao Racan i ondašnji SDP. Mi smo istarska i hrvatska stranka, SDP voli Istru i njeni clanovi vide Istru isto kao i clanovi IDS-a i u tome razlike nema. Ne kalkuliramo, ne kupujemo i ne gledamo u kojem je gradu ili opcini na vlasti IDS ili SDP, gledamo samo hrvatske i regionalne interese. Borimo se uredenu i jaku Hrvatsku i bogatu i jaku Istru u kojoj nece biti važno kakvu clansku iskaznicu imate i jeste li clan neke stranke, napomenuo je.

Kolegama iz IDS-a poželio je sve najbolje i izrazio nadu da ce nastaviti suradivati u vodenju i pretvaranju Hrvatske u sredenu državu "u kojoj se igra po pravilima Bundeslige, a ne trece balkanske lige". (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter