Milanović i kralj Gustaf o gospodarskoj suradnji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović sa suprugom Sanjom Musić Milanović sastao se danas u Banskim dvorima sa švedskim kraljem Carlom XVI. Gustafom i kraljicom Silviom te s njima razgovarao o skorom hrvatskom ulasku u Europsku uniju kao o prilici za produbljivanje gospodarskih odnosa dviju zemalja, priopćeno je iz Vlade.

Kralj Carl XVI. Gustaf i kraljica Silvia izrazili su zadovoljstvo što su ponovno u Hrvatskoj, a predsjednik Vlade, koji se ranije danas sastao s predsjednikom tvrtke Ericsson, naglasio je da je suradnja Ericssona i Nikole Tesle uspješan primjer dobre suradnje dviju zemalja.

Skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja ove godine dodatna je mogućnost za produbljivanje i intenziviranje gospodarske suradnje između dviju zemalja, zaključeno je na sastanku. Razgovarali su i o turizmu kao važnoj gospodarskoj grani te o zaštiti obale, čemu je Hrvatska predana, kao i zaštiti prirode općenito, piše u priopćenju.

Sastanku su nazočili i ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, ministar vanjskih poslova Kraljevine Švedske Carl Bildt te ministrica okoliša Kraljevine Švedske Lena Ek. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter