Milanovic i dalje snažno za Cacica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premijer Zoran Milanovic ponovno je snažno javno podržao svog prvog potpredsjednika Radimira Cacica. Prvi covjek Vlade rekao je da se ni u kom slucaju ne može usporedivati e-mail koji je Holy poslala direktoru HŽ-a s e-mailovima koje je objavio tjednik Forum.

- U ovom drugom slucaju nije rijec o uhljebljivanju, nego o politickom dogovoru koji javnost osuduje zbog Cacicevog stila. Ono što ja tu vidim je da se e-mail prepiska dogodila prije cetiri mjeseca i da se radilo ocito o dogovoru, a ne o podjeli plijena.

Radilo se o politickom dogovoru tko ce voditi Fond za zaštitu okoliša, u kojemu je prije bilo nepravilnosti zbog kojih su neki pred sudom. Ni za kakve sukobe, a kamoli prijetnje, tada nisam cuo. Zato mi je neobicno da se sada o tome prica, rekao je Milanovic. Nitko drugi apsolutno ništa tu ne može napraviti na silu jer bi to sve "na kraju došlo na sjednicu Vlade".

- Price o silništvu Cacica meni su promašene, i to ne samo kad je on u pitanju. A kolegica Holy, pa ne znam što da više kažem nakon svega. Mojom inicijativom je izdvojeno Ministarstvo zaštite okoliša, a kolegica Holy je citavo vrijeme imala apsolutnu autonomiju, u kadrovskom smislu vecu nego Cacic.

Ne znam nikoga tko je imao vecu autonomiju. Imala je moje maksimalno povjerenje u ustroju Ministarstva i zato mi je malo sada i neuvjerljivo kad ljudi koje je ona izabrala i dovela govore da odlaze zbog neslaganja s politikom Vlade ili zato što im je netko prijetio i vikao na njih. Ako je to bio Cacic, to je trebalo prijaviti. Zašto je otišao pomocnik, stvarno ne znam. Što se mene tice, nije trebao otici, rekao je Milanovic. (Z. CRNCEC/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter