Milanović: Dio mostovaca me zvao i tražio noćne sastanke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Klub zastupnika na jučerašnjoj je sjednici na Iblerovom trgu odlučio da SDP danas neće nikoga predložiti za predsjednika Hrvatskog sabora.

Doznajemo da je predsjednik stranke Zoran Milanović na zatvorenom sastanku rekao da novi mandatar Tihomir Orešković nije meta za SDP, jer su realni suparnici zapravo ljudi u HDZ-u, a mandatar je samo figura u toj priči.

- Odlučili smo dostojanstveno završiti ovu epizodu, rekao nam je jedan od zastupnika.

Kako se saznaje, Josip Leko ponudio se stranci da ako treba on može biti taj kandidat za predsjednika, dakle bio je spreman podnijeti taj teret, ali zajednički je zaključak da ne treba forsirati.

Kako se saznaje, Milanović je detaljno kolegama ispričao kronologiju pregovora s Mostom, pa jednako tako i činjenicu da su neki mostovci, koje nije imenovao, prije desetak dana, uoči zadnjeg kruga pregovora, njega nazivali, i to kasno navečer te da se s njima susreo u svom uredu kasno noću. Milanović je rekao da o tome može bez kompleksa govoriti jer su sve, uostalom, snimale kamere.

Zastupnici SDP-a ostali su šokirani kad su čuli i da je dijelu Mosta navodno zasmetalo što je "u aktualnoj Vladi bilo previše Srba". (T. TOMIČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter