Milanović danas: Auti zapravo koštaju znatno manje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premijer Zoran Milanović ispričao se danas jer je jučer javnosti predstavio pogrešne podatke, odnosno brojke koje su znatno više od stvarne cijene naručenih automobila.

- Ispričavam se zbog ove konferencije za novinare, koja ne bi bila potrebna da smo jučer sve rekli, kazao je Milanović na drugoj konferenciji za novinare u dva dana posvećenoj nabavi vozila za potrebe ministarstava.

- Najskuplji automobili naručeni putem leasinga ne koštaju 650 tisuća kuna po primjerku, već oko 450 tisuća kuna, rekao je sada premijer.

Kad se isključe davanja državi koja se vraćaju u proračun, a to je kod naskupljih vozila oko 190 tisuća kuna, cijena tih vozila je oko 270 tisuća kuna, kazao je Milanović.

"Ovih 650 tisuća kuna zaboravite", rekao je premijer govoreći o cijeni deset najskupljih naručenih automobila. Ponovio je da će oni biti dodijeljeni MUP-u, a ministri će dobiti automobile srednje klase.

Premijer je najavio i da će u četvrtak na sjednici Vlade biti promijenjena Uredba o nabavi vozila za državne dužnosnike te oni više neće moći naručivati tako skupa vozila kao do sada.

Ozbiljno razmišljam o smanjenju plaća dužnosnicima

Milanović je danas izjavio i da u sklopu rebalansa proračuna i procedure prekomjernog deficita Vlada ozbiljno razmišlja o smanjenju plaća državnim dužnosnicima za 5 do 10 posto.

"Ozbiljno razmišljam da to učinimo. O tome ću donijeti odluku sljedećih dana", rekao je premijer na presici. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter