Milan Štifanic ponovno na slobodi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Milan Štifanic (41) u utorak je, nakon gotovo cetiri godine provedene iza rešetaka, ponovno krocio u slobodu. Oko 12 sati napustio je pulski zatvor, gdje je protekla cetiri mjeseca, odnosno od pocetka svibnja, služio staru cetveromjesecnu kaznu zatvora za pokušaj protupravne naplate.

Prije toga, od listopada 2007. do travnja ove godine u rijeckom je zatvoru odležao maksimalne tri i pol godine kao pritvorenik i to vezano za slucaj krijumcarenja i preprodaje 144 kilograma kokaina u Istri.





Epilog tog sudskog procesa u kojem je Stjepan Prnjat, Zenicanin s rijeckom adresom, oznacen kao kolovoda velikog medunarodnog narko-lanca, a koji se pak nalazi u zatvoru u Italiji, zapelo je pred sam kraj dokaznog postupka kada se na sudenje na Županijskom sudu u Rijeci prestao pojavljivati Štifanicev prijatelj, Puljanin Dalibor Šilic, takoder jedan od suoptuženika u tom procesu.

Šilic je malo prije misterioznog "nestanka" pušten iz pritvora rijeckog zatvora. Spekuliralo se da je u trenutku kada je istjecao maksimalan rok za Štifanicevo zadržavanje iza rešetaka, a da pritom nije donesena ni nepravomocna presuda, upravo on svojim "nestankom" omogucio Štifanicevo puštanje iz pritvora.

Medutim, boravak Milana Štifanica iza rešetaka produljila je "aktivirana" stara pravomocna presuda s pulskog Opcinskog suda za pokušaj protupravne naplate, vezano za slucaj koji datira od prije desetak godina. (M. Vu., snimio S. MILJEVIC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD SRIJEDE.


Podijeli: Facebook Twiter