Milan Badelj otpada za SP u Brazilu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uobičajene vijesti iz tabora "kockastih". Na žalost. Nalaz magnetske rezonance nedvojbeno je potvrdio rupturu aduktora Milana Badelja, ozljedu koja po riječima liječnika hrvatske reprezentacije dr. Borisa Nemeca iziskuje između dva i tri tjedna mirovanja.

Uzimajući u obzir dosadašnju praksu izbornika Nike Kovača, izvjesno je da će Badelja izostaviti s popisa putnika za Brazil. Postoji, doduše, mogućnost da Kovač prvi put otkako je izbornik počne razmišljati kalkulantski i iskoristiti Badeljevu ozljedu, uvrstiti ga na FIFA-in popis 23 igrača za Svjetsko prvenstvo i iskoristiti mogućnost naknadnog poziva još jednom igraču, ali on jednostavno nije takav.

Uostalom, od prvoga je okupljanja uoči početka priprema za svjetsku smotru zauzeo jasan stav po pitanju ozlijeđenih igrača: prednost imaju oni igrači sa šireg popisa tridesetorice koje je odlučio voditi u Bad Tatzmannsdorf.

Kadar se u svakom slučaju osipa. Od onih igrača na koje je Kovač ozbiljno računao kad je u pitanju svjetska smotra u Brazilu, redom su otpadali Josip Šimunić (kazna), Mate Maleš (ozljeda gležnja), Ivo Iličević (ozljeda butnog mišića), Ivan Strinić (ozljeda zadnje lože), Niko Kranjčar (ozljeda zadnje lože) i sada vrlo vjerojatno Milan Badelj (ozljeda aduktora).

Aduktor je načet i Danijelu Pranjiću, ali njegovo je stanje puno bolje od Badeljeva i njegov odlazak na SP ne dolazi u pitanje, kao što vjerojatno neće imati posljedica ni Borzovićev gležanj koji je pretrpio udarac tijekom kvalifikacijskog dvoboja U-21 reprezentacije s Ukrajinom.

Ostalo ih je, dakle, 26, a mjesta ima samo za 23. Trojica neće vidjeti Brazil. Ima li Kovač uopće dvojbi? Ne bude li još nekih nepredviđenih okolnosti uoči i tijekom prijateljske utakmice s Malijem u Osijeku, Kovač će u Brazil sigurno voditi ove igrače, poredane po brojevima na njihovim dresovima: 1 Pletikosa, 2 Vrsaljko, 3 Pranjić, 4 Perišić, 5 Ćorluka, 6 Lovren, 7 Rakitić, 8 Vukojević, 9 Jelavić, 10 Modrić, 11 Srna, 12 Zelenika, 13 Schildenfeld, 14 Brozović, 16 Rebić, 17 Mandžukić, 18 Olić, 19 Sammir, 20 Kovačić, 21 Vida, 22 Eduardo i 23 Subašić.

Ostaje, dakle, upražnjena jedino "petnaestica" za koju, po svemu sudeći, konkuriraju Ivan Močinić ili Igor Bubnjić. Čop i Pašalić su već prekobrojni.

Iako se logičnim odabirom uslijed Badeljeve ozljede čini Močinić kao igrač sličnih karakteristika, Kovača vjerojatno muči delikatna pozicija lijevoga braniča budući da je Strinić otpao zbog ozljede, a Pranjićev aduktor nije u optimalnom stanju. Zato i jest Bubnjić za mladu reprezentaciju igrao baš na poziciji lijevoga beka, ne bi li se izbornik "kockastih" uvjerio da stoper Udinesea eventualno može "zakrpati rupu".

Kovač navodno nije bio pretjerano oduševljen pa će u Pranjićevu odsustvu protiv Malija na lijevoj strani hrvatske obrane osvanuti Vrsaljko, što dovoljno govori o Močinićevim i Bubnjićevim akcijama kad je u pitanju već spomenuta "petnaestica". Kovačeva je ipak zadnja. (M. CVIJANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter