Mila Elegović i Bruno Krajcar skupa pod zvijezdama

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

U petak, prvog dana rujna s početkom u 20 sati u višnjanskoj starogradskoj jezgri održat će se drugo izdanje romantičnog koncerta "Skupa pod zvizdama - Insieme sotto le stelle", na kojemu će nastupiti duet Mila Elegović i Bruno Krajcar, najavila je na konferenciji za novinare Romina Sinosich, direktorica Turističke zajednice Višnjan, koja i organizira koncert.

U slučaju kiše - u subotu

U slučaju kiše, dodala je, koncert će se održati u subotu, na istom mjestu, također s početkom u 20 sati. Zadovoljna lanjskim koncertom, Sinosich je najavila dobru zabavu sa željom da se ovakvim događanjima obogati i oplemeni starogradska jezgra Višnjana koja doista predstavlja jedinstvenu pozornicu u Istri.

- Uz lijepu glazbu Višnjan itekako može biti romantičan, rekao je Krajcar koji je lani pod zvijezdama nastupio s Leom Dekleva. Suradnja s Milom Elegović, kaže, prešla je u prijateljstvo stoga je uvjeren da će u petak uživati u svakoj izvedbi nadajući se kako će te emocije osjetiti i publika.

Suradnja Mile Elegović i Bruna Krajcara započela je pjesmom "Jednog ljeta u Pulu", koja će doživjeti i svoje višnjansko izdanje. Iako njeguju različite glazbene stilove, taj minimalizam za klavir i vokal, kaže Krajcar, nudi veliku mogućnost izvođenja pjesama romantičnog ugođaja, ali naravno bit će tu i filmske glazbe, jer Mila ipak dolazi iz glumačkog, filmskog svijeta. 

- Višnjan ima sugestivnu atmosferu i tu ne možeš biti indiferentan, smatra Krajcar. Koji je, kako dodaje, Elegović, njen najvažniji glazbeni prijatelj.

Glazbeno prijateljstvo raste

- Naše glazbeno prijateljstvo raste i iako smo na prvi pogled muzički različiti, dodaje Elegović. Napominjući kako ga krasi velika glazbena širina, jer najvažnije je da čovjek ima široke vidike, a uz to u njemu je otkrila kako je on glazbenik koji može sve. Njihova suradnja, iako je neuobičajen spoj glazbenih interesa, predstavlja logičnu suradnju, a to će, kaže Elagović, publika svakako vidjeti i osjetiti. 

- Ono što izvodimo, izvodimo jako emotivno i divno mi je nastupati na neuobičajenim mjestima i zato se smatram privilegiranom da nastupam na mjestima na kojima se koncerti ne održavaju često. To me kao pjevačicu hrani i od toga mogu dugo živjeti i biti sretna. Bila kiša ili ne meni je svejedno, poručuje Elegović. Istarska je publika, nastavlja, jako istančana i gdjegod je u Istri pjevala, osjetila je neke fine emocije. Stoga se s velikom ozbiljnošću, ali i radošću priprema za koncert u Višnjanu. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter