Miks pjesama uz sjećanje na staru Pulu

In Vino Veritas
In Vino Veritas

Prvi, pravi službeni spot, snimljen povodom 35. godišnjice djelovanja dobila je pulska grupa In Vino Veritas a zove se "Sexsecction (La Margherita)". Radi se miksu napravljenom od starijih pjesama na talijanskom jeziku od kojih je par baš puležanskih, karakterističnih za ovaj grad, u kojima se spominju pulski kvartovi i toponimi, kao što su Pattinaggio (ali onaj stari kod Arene), Punta, Kaštanjer, Barake ili Ottava division kako su u vrijeme Italije zvali Boškaricu.

Spot koji je kreirala MedVid produkcija može se pogledati ovdje i na službenoj stranici benda www.ivv.com.hr te na Facebooku. Crnobijeli spot sniman je na Barakama, ispred Katedrale, kod Arene i na brodu Ulika u pulskoj luci. Redatelj spota je Alen Peruško, a snimanje je sponzorirao Grad Pula kojem zahvaljuju na podršci, kao i MedVidu.

- Dugo smo na bini na kojoj smo radili show programe pa nije bilo teško snimiti spot. Lako smo se prilagodili i mislimo da je dobro uspjelo. Zahvaljujemo i statistima, prijateljima, poznanicima i onima koje smo "pokupili" na ulici, kaže Alfio Mejak.

Spot će se moći vidjeti i na lokalnim televizijama u Istri a članovi benda se nadaju i šire od toga.

- Nadamo se da će se spot sviđati publici jer je malo drugačiji i ima štih starih filmova, isto kao što su i pjesme, napominje Mejak.

U svom privatnom studiju In Vino Veritas snimili su i materijal za novi CD "Canti de osteria 3" koji bi htjeli objaviti prije ljeta. Ima osam pjesama, a tu su i novi miksevi ali i neke samostalne pjesme, a sve su obrade tradicionalnih skladbi i onih koje su to već postale poput pjesama "Marina", "La mula de Parenzo", "Violino tzigano". Stare i nove pjesme u živoj izvedbi, snimljene u emisiji "Bez anestezije" na Radio Puli, mogu se također čuti na službenoj stranici benda.

Bend se aktivirao opet početkom prošle godine i danas ga čine Alfredo Kociančić koji svira bas i pjeva, Alfio Mejak svira harmoniku i pjeva, Miljenko Mike Piuko svira bubanj i pjeva a Massimo Chiavalon svira gitaru i pjeva.

- Imamo spremno par mikseva, lagano ih skupljamo dalje da te stare pjesme ne padnu u zaborav i da ostanu za nove generacije, kaže Mejak. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter