"Mikrofon" lansirao rovinjsku dječju zvijezdu


Eni Ružić, dvanaestogodišnjakinja iz Rovinja osvojila je grand prix na osmom međunarodnom dječjem festivalu "Raspjevane pahuljice" koji je proteklog vikenda održan u Mrkonjić Gradu. Za prestižnu festivalsku nagradu Eni se izborila pjesmom "Vjerujem i znam" za koju glazbu, tekst i aranžman potpisuju Ines Prajo, Arijana Kunštek i Ivan Popeskić. Mladoj pjevačici iz Rovinja ovo je prva autorska pjesma, prvi međunarodni nastup i ujedno i prvi festivalski grand prix.

Natjecala se 23 pjevača

Na ovogodišnjim Pahuljicama natjecalo se 23 pjevača iz pet zemalja; Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Srbije. Članica buzetske Udruge "Mali veliki mikrofon" bila je jedina istarska predstavnica.

Ovo je drugi puta da grand prix festivala odlazi u Istru, predlani ga je osvojila Buzećanka Karla Havić.

- Pjevači Udruge "Mali veliki mikrofon" četvrtu godinu za redom postižu zapažene rezultate u Mrkonjić Gradu, podsjetimo na dva druga mjesta Cristine Lubiane i Romine Peti, festivalski grand prix Karle Havić, prošlogodišnje srebro Nikoline Tončić, na što se nadovezalo ovogodišnje zlato Eni Ružić, nabrojat će voditelj Udruge "Mali veliki mikrofon" Alan Poropat, koji je bio u sastavu žirija festivala. Eni je osvojila najviše bodova, a treba istaknuti da je čak pet od sedam članova žirija jednoglasno odlučilo da upravo njoj pripadne grand prix.

- Eni su pohvalili mnogi renomirani autori dječjih pjesama, a svakako treba izdvojiti veliku podršku Minje Subote, poznatog skladatelja i pjevača, nekadašnjeg voditelja popularne dječje emisije "Muzički tobogan". Pobjeda u Mrkonjić Gradu otvorila joj je vrata novih festivala tako je dobila poziv za sudjelovanje na međunarodnim dječjim festivalima "Čarobna frula" u Zagrebu, "Šareni vokali" u Somboru te "Fens" u Kopru, najavio je Poropat.

Pripreme za spot

Pjesmu "Vjerujem i znam" Eni je snimila u studiju Ivana Popeskića u Lovranu početkom lipnja, a sada se upravo sprema snimiti spot. Iako pjeva tek dvije godine Eni je već ostvarila zapažene rezultate pobjedom na županijskom dječjem festivalu "Mali veliki mikrofon" u Buzetu u kategoriji djece do 10 godina. Prva u kategoriji pjevača od petog do osmog razreda bila je i na dječjem festivalu "3,2,1 pjevaj" u Vodnjanu. Zadnjih godinu dana Eni intenzivno odlazi na satove vokalnog pjevanja u Buzet kod profesorice pjevanje Katarine Jurić iz Rijeke i kod profesora solo pjevanja Giorgia Sugara u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Puli.

- Presretna sam. Nisam očekivala pobjedu. Vijest se jako brzo proširila društvenim mrežama i odmah su počeli su zvoniti telefoni i stizati čestitke. Bilo je to doista lijepo iskustvo, a upoznala sam i jako puno novih prijatelja, povjerila nam je Eni, koja se uz pjevanje uspješno bavi plesom u plesnom studiju Roxanne u Rovinju, te je članica Judo kluba Uchimata Rovinj. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter