Mikoš Milekić ponovno na kormilu Pule 1981

Mikoš Milekić, trener seniorske i juniorske momčadi Pule 1981 (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)
Mikoš Milekić, trener seniorske i juniorske momčadi Pule 1981 (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Mikoš Milekić se nakon dvije godine izbivanja vratio na klupu seniorske momčadi Pule 1981. Dojučerašnji trener juniora i voditelj mlađih dobnih kategorija u klubu za seniorskim je kormilom zamijenio Antuna Tomića koji je s te funkcije odstupio po vlastitoj želji. Uz seniore, Milekić će trenirati i juniore, a u radu s prvom momčadi pomagat će mu Luka Božić koji će usto voditi brigu i o školi košarke. Tomić će u predstojećoj sezoni voditi kadete.

- Svi treneri koji rade u klubu činit će stručni stožer koji će se redovito sastajati i tom će se prilikom definirati daljnji zadaci u radu s igračima, konstatirao je Milekić, koji će, što se tiče igračkog kadra, na  raspolaganju imati momčad iz prošle sezone, izuzev Slovenca Gregora Belinu koji je prešao u Stoju.

- Odlučili smo napraviti novi iskorak i u sljedeću sezonu ući ćemo bez stranaca, kompletnu će momčad činiti igrači potekli u Puli 1981. Nema više dovođenja igrača sa strane, niti priča o nekom velikom novcu, uspostavit ćemo totalno novi odnos u kojem će prednjačiti rad i entuzijazam. Najbitnije u ovoj priči je da će igrati isključivo oni koji to zasluže svojim radom, pa makar i po cijenu da igramo s kadetima. Prisutnost na treningu i odnos prema radu bit će jedino mjerilo po kojem ću sastavljati momčad, najavio je novi-stari trener Pule 1981. - Nikakav rezultatski imperativ neće postojati, jedini imperativ koji će biti stavljen pred nas je onaj za što boljim razvojem mladih igrača. Uvjereni smo da oni imaju dovoljno kvalitete da klub ne ispadne iz lige i možemo ih na miru pripremiti da za godinu-dvije stasaju da postanu nositelji igre. (Ivica CEROVAC)

Niko Travica u reprezentaciji

Niko Travica, mlađi kadet Pule 1981, pozvan je na pripreme reprezentacije Hrvatske u Veliku, odakle su pod vodstvom trenera Nenada Kukića mladi košarkaši otputovali u Slovenj Gradec na međunarodni turnir. To je samo još jedna potvrda dobrog i kontinuiranog rada s mlađim kategorijama u pulskom klubu, jer je Travica četvrti košarkaš, nakon Alexa Percana, Marka Milekića i Mateja Radunića, koji je posljednjih godina pozvan u hrvatsku reprezentaciju. (I. C.)


Podijeli: Facebook Twiter