Mikolić: Priča o ljubavi između dvije različite vrste

Majkl Mikolić (V. BEGIĆ)
Majkl Mikolić (V. BEGIĆ)

U subotu 28. rujna bit će premijerno izvedena predstava Teatra Naranča "Mala sirena". Predstava će se odigrati u 11 i u 20 sati u prostorima sjedišta Teatra Naranča u bivšem Pionirskom domu. Tim smo povodom razgovarali s njezinim redateljem Majklom Mikolićem.

Teatar Naranča bilježi nevjerojatan uspjeh kod publike svih generacija. Koji je najjači adut ovoga kazališta?
Osobno mislim da postoji nekoliko ključnih stvari koje su doprinijele tome. Prije svega istaknuo bih ljubav prema onome što radimo. Volimo svaku predstavu koju radimo i uživamo u svakoj probi i svakom trenutku nastajanja predstave, od ideje do realizacije. Zatim su tu timski rad i zarazna pozitivna energija koja vlada u Naranči.

Tome sigurno uvelike pridonosi spoj profesionalaca i naših dramaca koji uče što znači rad u kazalištu i koliko to žrtve zahtijeva. I na kraju, ali nikako najmanje važno, razmišljanje unaprijed i planiranje. Svake godine stavimo pred sebe realne i moguće ciljeve koje želimo ostvariti jer smo svjesni da se neke stvari ne mogu stvoriti i narasti preko noći, već treba puno strpljenja i rada.

Izgleda da je naša publika to prepoznala i nadam se da na našim predstavama uživaju koliko i mi dok ih stvaramo.

Pripremate "Malu sirenu". Recite nešto o prilagodbi tog Andersenovog djela.
Suština priče je ista kao kod Andersena, ali ispričana na malo drugačiji način, prilagođen našim uvjetima i potrebama. U prvom planu je dakle priča o ljubavi između dvije različite "vrste" i o tome što je sve netko spreman učiniti da nadvlada te razlike. Od izvorne priče naša prilagodba najviše se razlikuje u raspletu, koji je kod nas sretan, jer mislim da nema te prepreke koju ljubav ne može nadvladati i da je to poruka koju treba poslati djeci. (M. RADIĆ)

CIJELI RAZGOVOR PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.

 


Podijeli: Facebook Twiter