Mikeli Ristoski svjetski rekord u troskoku

Mikela Ristoski
Mikela Ristoski

Puljanka Mikela Ristoski, članica Medulina, osvojila je zlatnu i srebrnu medalju na INAS Europskom atletskom prvenstvu za osobe s intelektualnim teškoćama koje je danas završeno u nizozemskom Bergen op Zoomu.

Za europski naslov Mikela je u troskoku postavila novi svjetski rekord koji sad iznosi 11,70 metara čime je za punih 16 cm popravila vlastiti svjetski rekord kojega je postavila prošle godine na SP-u u Pragu. Dan ranije bila je druga na "stotki" u vremenu 12.99 sekundi, dok je europska prvakinja postala Mađarica Csontos Piroska s vremenom 12:95, a broncu je osvojila Nizozemka Verodnika Marianne (13:41). Osim Mikele srebrnu medalju je Hrvatskoj donio i Zoran Talić član Agrama u skoku u dalj s rezultatom 6,81 metara.

Sjajna Mikela je time nastavila impresivan niz medalja osvojenih na najvećim natjecanjima koji se s ove dvije popeo na čak 24 računajući i onu brončanu medalju u skoku u dalj s Paraolimpijskih igara u Londonu 2012. godina, pri čemu joj je ovo u troskoku već 15 zlatna medalja.

Ovo su joj druga i treća ovogodišnja medalja budući da je već imala zlato u utrci na 60 metara s dvoranskog SP-a u Reimsu. Do kraja godine očekuje ju još jedan nastup na velikim natjecanjima, onaj na IPC Europskom prvenstvu što će se u kolovozu održati u Swanseau. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter