Mikela Ristoski osvojila drugo zlato

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

I drugog dana natjecanja na petom Europskom prvenstvu u atletici za osobe s intelektualnim poteškocama u Varaždinu Mikela Ristoski osvojila je zlatnu medalju.

Nakon pobjede u troskoku u petak, mlada Puljanka u subotu je osvojila naslov europske prvakinje i u skoku u dalj s rezultatom 5,13 metara, što je centimetar manje od njenog osobnog i hrvatskog rekorda.

Ovo je samo nastavak Mikelinog zlatnog niza. Poslije dvije zlatne medalje s dva svjetska rekorda, u skoku udalj i troskoku te jedne srebrne medalje osvojene u utrci na 60 m, na Atletskom dvoranskom svjetskom prvenstvu u Švedskoj, Mikela je u petak, prvog dana natjecanja troskokom od 11.37 metara i drugim rezultatom svih vremena, osvojila svoje prvo zlatno odlicje u Varaždinu.

"Zadovoljna sam nastupom u Varaždinu. U troskoku mi je nedostajalo šest centimetara do svjetskog rekorda i vjerujem da cu ga sljedeci put oboriti", rekla je Mikela Ristoski nakon dvostrukog naslova europske prvakinje.

Nakon 25 disciplina na varaždinskom stadionu Sloboda najuspješnija je Poljska s pet naslova europskih prvaka. Hrvatska je šesta s dva zlata Mikele Ristoski.


Podijeli: Facebook Twiter