Mike Sponza Trio: Mnoga lica bluesa


Peto izdanje Zagreb International Blues Festivala gostovalo je sinoć i u pulskom Rock Caffeu, gdje je nastupio talijanski blues gitarist, pjevač i skladatelj Mike Sponza sa svojim triom.

Ovaj glazbenik dobro je znan u blues krugovima te surađuje s brojnim glazbenicima, između ostalog i kroz projekt European Blues Convention, koji okuplja 33 glazbenika iz 12 europskih zemalja, među kojima su i Dana Gillespie i Boško Petrović, s kojima je snimio nekoliko albuma.

Također, surađuje i s renomiranim britanskim gitaristom i pjevačem Ianom Siegalom, Bobom Margolinom i mnogim drugima, uvijek istražujući mogućnosti kreativnosti i stvaranja unutar bluesa žanra.

Upravo takva bila je i koncertna večer u pulskom Rock Caffeu, gdje su Mike Sponza Trio predstavili odličnu svirku kroz repertoar pretežno autorskih skladbi Mikea Sponze, a ovaj trio je izveo pak i nekolicinu obrada blues klasika autora poput B. B. Kinga i drugih.

Koncert je održan u organizaciji Rock Caffea, Hrvatskih blues snaga, Dobrog duha rock'n'rolla i Spone. (Napisala i snimila T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter